3 maart 2005
Citroen C1 (2005 - 2014)
Nieuws

Citroen C1 (2005 - 2014)

Werelddebuut voor Citroen C1

3 maart 2005 - De Citroen C1 is een toevoeging aan Citroen's huidige modellengamma in het compacte segment, dat verder bestaat uit de C2, C3 en C3 Pluriel. De compacte afmetingen van de C1, alsmede de lage prijs en maken hem tot het instapmodel in dit segment. Hiermee onderscheidt de nieuwe Citroen C1 zich bijvoorbeeld van de C2, waarvan de standaarduitrusting en de diverse leverbare motoren zijn gericht op een klantengroep die een veelzijdiger auto wensen.
Remschijf.nl

De C1 is leverbaar in een 3-deurs en een 5-deurs uitvoering. De korte overhang voor en achter, grote bumpers en ronde lijnen weerspiegelen een vriendelijke charme, maar wekken tegelijkertijd ook een vertrouwde indruk van robuuste veiligheid. De C1 heeft een aantal specifieke designkenmerken, zoals de transparante achterklep en achterlichten, alsmede de innovatieve achterportieren van de 5-deurs uitvoering, die doorlopen tot aan de achterlichten.

Citroen C1 (2005 - 2014)

De C1 is met zijn afmetingen, 3,43 meter lang, 1,63 meter breed en 1,46 meter hoog, bedoeld voor gebruik in de stad. De C1 belooft vier volwaardige zitplaatsen. Zeker gezien de buitenafmetingen is de ruimte in het interieur uitzonderlijk. Voorin dragen een aanzienlijke elleboog- en hoofdruimte bij aan het comfort van de inzittenden, terwijl ook voor de passagiers voldoende been- en hoofdruimte is gereserveerd.

Het onderstel belooft een uitstekende wegligging en draagt tegelijkertijd bij aan de actieve veiligheid. De C1 is daarnaast standaard voorzien van diverse veiligheidsvoorzieningen: geventileerde remschijven voor, ABS, CSC (Cornering Stability Control) om de auto bij het remmen in een bocht stabiel te houden, alsmede airbags voor bestuurder en passagier voor.

Citroen C1 (2005 - 2014)

De Citroen C1 kent een compleet gamma, gebaseerd op twee carrosserievarianten: 3-deurs en 5-deurs; een benzinemotor (1.0i met 68 pk); een dieselmotor (HDi met 54 pk); handgeschakelde transmissie; SensoDrive transmissie en twee afwerkingniveaus.

YourLease
Vandebron