9 januari 2012
Citroen C1 (2005 - 2014)
Nieuws

Citroen C1 (2005 - 2014)

Vernieuwde Citroen C1 debuteert in Brussel

9 januari 2012 - Op de Autosalon van Brussel die op 10 januari begint presenteert Citroën de vernieuwde C1. Sinds de lancering in 2005 zijn er wereldwijd meer dan 620.000 exemplaren verkocht. In Nederland is er gedurende deze periode bijna 1 op de 10 verkochte auto's uit het A-segment een Citroën C1 geweest. Met een nieuw uiterlijk, nieuwe uitrusting en nieuwe technieken moet de nieuwe Citroën C1 deze trend voortzetten.

Op zoek naar een Citroen C1 1.0 Ambiance ?
bynco heeft er 4 vanaf € 7.190,-

Citroen C1 (2005 - 2014) 1.0 Ambiance (5d)

De vernieuwde Citroën C1 biedt meer technieken die ten dienste staan van de bestuurder dan voorheen. Aan het exterieur van de auto is karakteristieke LED dagrijverlichting toegevoegd. Dit verbetert niet alleen de zichtbaarheid van de auto overdag, hetgeen de veiligheid ten goede komt, het geeft de auto ook nog eens een extra herkenbaar en onderscheidend uiterlijk op de weg.

Citroen C1 (2005 - 2014)

De LED dagrijverlichting is standaard vanaf het 2de uitrustingsniveau. De nieuwe voorbumper biedt ook plaats voor optionele mistlampen, en samen met het nieuwe Citroën logo en de nieuwe motorkap kenmerken ze de nieuwe Citroën C1. Het sympathieke en speelse uiterlijk van de nieuwe Citroën C1 wordt extra versterkt door de introductie van de frisse blauwe pastelkleur Botticelli, ook bekend van de Citroën C3 en Citroën DS3.

In het interieur is er extra aandacht besteed aan de gebruikte materialen. Zo wordt er gebruik gemaakt van nieuwe bekleding die leverbaar is in 2 kleuren. Er is eveneens een betere harmonie gecreëerd door gebruik te maken van andere kleuren in het dashboard en deurpanelen.

Ook op het stuurwiel (dat optioneel met leer bekleedt kan worden) is het nieuwe logo terug te vinden. Bij de keuze voor de EGS versnellingsbak kan deze vanaf nu ook bediend worden vanachter dit nieuwe stuurwiel middels schakelflippers. De radio die standaard is vanaf het 2de niveau wordt uitgerust met 2 extra luidsprekers in de portieren voor een betere geluidsweergave, deze radio kan optioneel worden uitgerust met een Connecting Box. Met deze Connecting Box kan er via Bluetooth hands-free worden gebeld maar kan er ook draadloos via Bluetooth Streaming Audio (A2DP) naar muziek geluisterd worden. De in de middenconsole geïntegreerde USB aansluiting maakt het mogelijk om via de radio externe mediaspelers te bedienen en af te spelen.

De bekende 3-cilinder motor van de kleine Citroën is geoptimaliseerd. Als resultaat hiervan is het verbruik gunstiger geworden en de CO2 uitstoot gedaald. De nieuwe uitstoot van 99 g/km voor de handgeschakelde versies van de 1.0i motor behoort tot de laagste in het segment. Deze uitstoot is goed voor een vrijstelling van BPM en slechts 14% bijtelling, ook na 1 juli 2012. De vrijstelling van wegenbelasting blijft tot 2014 van kracht. Het nieuwe verbruik komt neer op een gunstige resultaat van 1 liter op meer dan 23 gereden kilometers.

Behalve de motor is ook het onderstel van de C1 op enkele punten gewijzigd. De carrosserie is stijver gemaakt en het onderstel is iets aangepast waardoor de auto beter in staat is om korte oneffenheden en richels te absorberen. De stuurbekrachtiging is eveneens opnieuw gekalibreerd om beter aan te sluiten bij de aanpassingen van het onderstel.

Standaard is de C1 uitgerust met diverse veiligheidssystemen, zoals ABS met Brake Assist, een remkrachtverdeler en het CSC (Corner Stability Control) systeem. Dit laatste systeem verdeelt ook de remkracht tussen de twee voorwielen, zo wordt ook bij remmen in de bocht een neutraal weggedrag gewaarborgd. De standaard front airbags worden vanaf het 2de niveau aangevuld met zij-airbags voor extra veiligheid. Een ESP systeem en gordijnairbags (dat het totale aantal airbags dan op 6 stuks brengt) zijn optioneel verkrijgbaar.

De nieuwe Citroën C1 is zichtbaar voor het publiek tijdens de Autosalon van Brussel tussen 12 en 22 januari op de Citroën stand in hal 6.

Op zoek naar een Citroen C1 1.0 Ambiance ?
Nederland Mobiel heeft er 922 vanaf € 10,-

Citroen C1 (2005 - 2014) 1.0 Ambiance (5d)

AutoCoach