3 november 2008
Citroen C1 (2005 - 2014)
Nieuws

Citroen C1 (2005 - 2014)

Facelift voor Citroen C1

3 november 2008 - Vanaf november toont de Citroen C1 zijn nieuwe uiterlijk. Het exterieur met de ronde vormen wordt dan opgewaardeerd met aanpassingen aan de voorzijde waar een nieuwe bumper zijn persoonlijkheid extra benadrukt. Ook het interieur van de C1 krijgt wijzigingen mee in de vorm van andere bekleding en materialen.
Carsub

De nieuwe bumper zorgt met zijn grote formaat en ronde vormen voor een krachtig en levendig karakter met een toefje elegantie. Vanaf het tweede uitrustingsniveau – Ambiance – is de C1 voorzien van een verchroomde sierstrip die de bumper markeert. Deze meer dynamische werkwijze keert ook terug in het design van de sierwieldoppen met opvallende en karakteristieke inkepingen. Er worden twee nieuwe lakkleuren toegevoegd: grijs Mica en blauw Electra.

Citroen C1 (2005 - 2014)

Het interieur van de C1 is op diverse plaatsen gewijzigd. Twee nieuwe bekledingsmaterialen – overwegend blauw Foncé en rood Bordeaux – zorgen voor levendigheid. Voor de C1 wordt ook een combinatie van alcantara en leer leverbaar op het tweede uitrustingsniveau. Die uitrusting bekrachtigt het raffinement van het interieur en rondt het modelgamma naar boven af. Op dit uitrustingsniveau zijn bovendien stuurwiel en pookknop van leer voorzien, en hebben snelheidsmeter, toerenteller, ventilatieroosters en tenslotte de portiergrepen een zwartglanzende omlijsting. Airconditioning, lichtmetalen velgen en een audio- cd-speler zijn standaard op dit uitrustingsniveau.

Op alle modellen krijgt de console midden op het dashboard een gewijzigde opdruk die beter afleesbaar en moderner is. Door de grotere openingshoek van de achterklep wordt de toegang tot de bagageruimte geoptimaliseerd. Op het Ambiance niveau zijn tevens de toerenteller en radio/CD speler standaard.

Wittebrug
Vandebron