2 december 2005
Citroen C1 (2005 - 2014)
Nieuws

Citroen C-AirPlay

Citroen toont C-AirPlay conceptcar

2 december 2005 - Citro├źn presenteert tijdens de Bologna Motor Show 2005 een nieuwe supermini. De origineel vormgegeven conceptcar C-AirPlay met zijn gewelfde uiterlijk, claimt de bestuurder en zijn passagiers een nieuw gevoel van rijplezier te geven, gebaseerd op fysieke en visuele waarnemingen.
Vandebron

De C-AirPlay is een conceptcar met een gestroomlijnd design, waarvan het lange, vloeiende en sterk gewelfde uiterlijk een bewegelijke indruk creeert. Licht, lucht en kleuren spelen hierbij een belangrijke rol, aan zowel de binnen- als buitenkant van de auto. De lucht komt binnen door een ventilatiesysteem dat is verbonden met de buitenkant van de auto en door grote luchtroosters in de deurpanelen. Tegelijkertijd stroomt het licht via het panoramische dak de auto in, waardoor men het autorijden nog actiever ervaart.

Citroen C1 (2005 - 2014)

Het rode interieur zorgt voor een warm contrast met het wit van de carrosserie. Alle zintuigen worden tegelijkertijd gestimuleerd en laat de bestuurder een heel nieuw gevoel van autorijden ervaren.

De C-AirPlay is voorzien van een automatische SensoDrive versnellingsbak en heeft een vermogen van 110 pk. De bestuurder kan met de flippers achter het stuur zelf schakelen. Deze conceptcar maakt gebruik van de Stop & Start techniek, die ertoe bijdraagt de levenskwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren door een verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Citroen C1 (2005 - 2014)
Remschijf.nl