27 januari 2011
Chevrolet Volt

Chevrolet Volt

Levering Chevrolet Volt versneld

Autozine
27 januari 2011 | Chevrolet versnelt in Amerika de levering van de Volt om te kunnen voldoen aan de grote consumentenvraag. Chevrolets Volt zijn inmiddels afgeleverd in Washington D.C. en in Californië, New York, Connecticut, New Jersey en Texas. Dit voorjaar zal ook een begin worden gemaakt met de levering in Michigan. De auto is eind dit jaar leverbaar in Nederland.
 

De Volt is een elektrische auto die een actieradius heeft van ruim 600 kilometer. De Volt rijdt volledig emissievrij en heeft een actieradius van 40 tot 80 kilometer, afhankelijk van de rijstijl, de temperatuur en de weg, wanneer hij gebruikmaakt van elektriciteit die is opgeslagen in een 16kW/h lithium-ion batterij.

Chevrolet Volt

In het begin van het tweede kwartaal van dit jaar zullen consumenten in heel Amerika een Volt kunnen bestellen bij deelnemende Chevrolet-dealers. In het derde kwartaal zullen de afleveringen beginnen in Virginia, Maryland, Delaware, Pennsylvania, Noord en Zuid Carolina, Georgia, Florida, Oregon, Washington en Hawaii. Gedurende het vierde kwartaal verwacht Chevrolet in alle vijftig Staten van Amerika Volts af te leveren.

De beslissing om de leveringen in de V.S. te versnellen werd ondermeer aangejaagd door Chevrolet-dealers als Criswell Chevrolet in Gaithersburg, die een reeks geïnteresseerde prospects heeft voor de Volt. "De Volt zorgt duidelijk voor nieuwe klanten voor Chevrolet", zegt Harry E. Criswell III, president en eigenaar Criswell Chevrolet. "Iedere week hebben wij tien tot vijftien mensen over de vloer die serieus geïnteresseerd zijn in de aanschaf van de Volt. Velen van hen bezitten op dit moment een auto van een ander merk, maar hebben nu een Chevrolet op hun 'shopping list' staan vanwege de Volt".

Consumenten in Europa zullen al eind dit jaar bij geselecteerde Chevrolet-dealers een Volt kunnen aanschaffen.