7 juni 2011
Chevrolet Volt

Chevrolet Volt

Chevrolet Volt haalt vijf sterren

Autozine
7 juni 2011 | De Chevrolet Volt is de eerste elektrische auto die een score van vijf sterren voor veiligheid heeft behaald als onderdeel van het New Car Assessment Program van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). De Volt is ook uitgeroepen tot 2011 Top Safety Pick door de Insurance Institute for Highway Safety.
AutoCoach

Met ingang van de modellen van het bouwjaar 2011 introduceerde de NHTSA strengere tests en meer ingrijpende vereisten voor haar vijf sterren veiligheids-beoordelingsprogramma, waardoor er uitgebreidere informatie wordt verzorgd met betrekking tot veiligheidsprestaties en technologieën die ongelukken kunnen voorkomen.

Chevrolet Volt

De Volt heeft een totale actieradius van ruim 600 kilometer. Gedurende de eerste 60 kilometer rijdt de Volt volledig emissievrij, waarbij gebruikgemaakt wordt van een volledig opgeladen 16-kWh lithium-ion accu. Wanneer de accu van de Volt leeg begint te raken, treedt ongemerkt een brandstofgenerator in werking om de actieradius op een volle tank brandstof te vergroten met een extra 550 kilometer.

De Volt zal eind dit jaar bij een geselecteerd aantal Europese Chevrolet-dealers in de showroom staan.

XLLease
Chevrolet verlaagt prijs VoltChevrolet verlaagt prijs Volt
7 oktober 2013
Gratis 2 EV-Box laadstations voor VoltGratis 2 EV-Box laadstations voor Volt
4 februari 2013
GM en ABB demonstreren hergebruik accu'sGM en ABB demonstreren hergebruik accu's
16 november 2012
Chevrolet modificeert VoltChevrolet modificeert Volt
5 januari 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum