10 februari 2009
Chevrolet Spark

Chevrolet Spark

Wereldpremiere Chevrolet Spark in Geneve

Autozine
10 februari 2009 | De Chevrolet Spark wordt tijdens de Autosalon van Genève voor het eerst in volledig productierijpe vorm getoond. De vijfdeurs Spark, die is gebaseerd op de Beat conceptauto, belooft veel binnenruimte en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 

Naast de Spark staat de volledig nieuwe Cruze op de Chevrolet stand in Genève. Deze compacte sedan introduceert als eerste Chevrolet-model de volledig nieuwe, wereldwijde designtaal. Zijn vierdeurs coupé styling debuteert in dit segment en draagt de visuele elementen die uitdrukking geven aan de eigentijdse invulling van de traditionele Chevrolet designkenmerken.

Chevrolet Spark

De Cruze, die is ontworpen om te voldoen aan de eisen die in Europa worden gesteld aan prestaties en vormgeving, zal in maart op de markt komen. Hij is de voorbode van een serie nieuwe producten (waaronder de Spark) die designkenmerken en kwaliteitsstandaards delen. De Cruze wordt leverbaar met 1.6 en 1.8-liter benzinemotoren met volledig variabele kleptiming. Ook komt een 2.0-liter 150 pk turbodiesel motor beschikbaar die een gemiddeld brandstofverbruik heeft van 5.6 l/100 km.

De hostesses op de Chevrolet zullen een outfit dragen die als beste werd geclassificeerd in "Young? Creative? Chevrolet! 2008", de tweede editie van Chevrolet's pan-Europese contest voor studenten aan Scholen voor Toegepaste Kunst. Het kostuum van de hostesses zijn ontworpen door drie jonge studenten aan de Kunstuniversität Linz, Modeschule Hetzendorf uit Wenen. De modellen op de Chevrolet-stand zullen jurken dragen die zijn ontworpen door modestudenten, die hebben deelgenomen aan de editie 2009 van "Young? Creative? Chevrolet!".

Chevrolet Spark