13 februari 2013
Chevrolet Spark

Chevrolet Spark

Chevrolet Spark EV debuteert in Geneve

Autozine
13 februari 2013 | Na de wereldpremière van de Spark Electric Vehicle vorig jaar in Los Angeles, zal de volledig elektrische Chevrolet voor het eerst aan het Europese publiek gepresenteerd worden tijdens de komende Geneva Motor Show. Deze Spark zal vanaf 2014 op een aantal geselecteerde markten beschikbaar zijn.
 

De Chevrolet Spark EV wordt aangedreven door de meest geavanceerde elektromotor en het meest geavanceerde batterijsysteem die General Motors ooit heeft geconstrueerd.

Chevrolet Spark

De acceleratie beter dan die van de gewone Spark dankzij het direct aanwezige koppel van 542 Nm. Het hart van het aandrijfsysteem van de Spark EV is de door GM ontwikkelde permanent magnetische elektromotor. Hij levert ruim 130 pk (100 kW) en zorgt voor een acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 8,5 seconden.

De Spark EV is uitgerust met een lithium-ion batterijsysteem van 20 kWu dat is voorzien van een actief vloeistof- en verwarmingssysteem. Het batterijpack is zodanig ontworpen dat snelladen met zowel gelijkstroom als wisselstroom mogelijk zal zijn.

Het DC-snelladen maakt het mogelijk dat de batterij in zo'n 20 minuten opgeladen kan worden tot 80% van de laadcapaciteit. Daarnaast is het mogelijk de batterij een paar keer per dag op te laden. Het AC-laden neemt 6 tot 8 uur in beslag, waarbij gebruik wordt gemaakt van een normaal 220V stopcontact. Een laadsnoer wordt standaard meegeleverd.

De Spark EV is ontwikkeld om er strak en expressief uit te zien. Eén van de meest in het oog springende aspecten van het interieur is het op de stuurkolom gemonteerde instrumentcluster, met daarin één van de twee grote zeven-inch full-color LCD screens. Het andere display bevindt zich in het middelste dashboardpaneel en dient als interface voor het infotainmentsysteem, de bediening van de climate control en de informatievoorziening over de beschikbare energie.

De Spark EV beschikt standaard over het Chevrolet MyLink, waardoor gebruikers smartphones kunnen verbinden met de radio die is voorzien van een high res touchscreen. Chevrolet MyLink ondersteunt een aantal apps waardoor bestuurders gebruik kunnen maken van het navigatiesysteem van de smartphone en kunnen luisteren naar radiostations over de gehele wereld via het internet. Een achteruitrijcamera zorgt voor zicht naar achteren bij het achteruitrijden.