13 april 2011
Chevrolet Spark

Chevrolet Spark

Nieuwe dieselmotor van GM debuteert in India

Autozine
13 april 2011 | Een multinationaal team onder leiding van GM's Torino Engineering Center met ondersteuning van ingenieurs van GM India heeft vandaag bekendgemaakt dat de productie van een 1.0-liter driecilinder dieselmotor in juni 2011 van start gaat. De dieselexpertise van GM's ingenieurs in Turijn heeft geresulteerd in een motor die GM's concurrentiepositie op de Indiase markt moet verbeteren.
Nieuwe vloermatten voor de Spark?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

"Het exclusieve motorontwerp is het resultaat van de capaciteiten van tientallen dieselingenieurs in Turijn en wordt op de Indiase markt naar verwachting toonaangevend op het gebied van prestaties en verbruik voor een motor van dit formaat", verklaart Stefano Caprio, de wereldwijde projectmanager en chief engineer voor de 1.0-liter motor.

Chevrolet Spark

De nieuwe compacte motor levert in India het hoogste koppel in deze cilinderinhoudklasse (140 Nm bij 1.750 tpm) en wereldwijd zelfs het hoogste koppel bij lage toeren voor een motor met deze cilinderinhoud (100 Nm bij 1.250 tpm).

GM Turijn en GM India Engineering werkten nauw samen op het gebied van regionale vereisten en behoeften. Tot de belangrijke kenmerken van de motor behoren een ijzeren onderblok, een aluminium DOHC cilinderkop, een onderhoudsvrije distributieketting gedurende de levensduur van de motor, een centrifugaal filter om blaasgassen te scheiden voor een lager olieverbruik, stille distributietandwielen, een balansas voor toonaangevende NVH-prestaties en een turbo met overdrukventiel.

De 1.0-liter turbodiesel wordt geproduceerd in GM India's Talegaon-fabriek in Maharashtra en debuteert gedurende de tweede helft van 2011 in de Chevrolet Beat (hier bekend als Spark).

Vandebron
Chevrolet vernieuwt programma SparkChevrolet vernieuwt programma Spark
31 oktober 2013
Productie elektromotor Spark EV begonnenProductie elektromotor Spark EV begonnen
18 april 2013
Chevrolet lanceert Spark Social CityChevrolet lanceert Spark Social City
12 april 2013
Chevrolet Spark EV debuteert in GeneveChevrolet Spark EV debuteert in Geneve
13 februari 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum