15 februari 2012
Chevrolet Spark

Chevrolet Spark

Chevrolet Spark kunstenaar is nieuwe Picarso

Autozine
15 februari 2012 | Kunstenaar Ian Cook wisselt penselen voor de knoppen van de bediening van op afstand bestuurbare auto's. Hij gebruikt ook zijn Chevrolet Spark, bekend als 'SpART', als een bewegende kunstgalerij wanneer hij werkt met diverse kunstenaars en kunstwerken in de openbare ruimte.
Nieuwe vloermatten voor de Spark?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Cook, uit Solihull, U.K., transformeert een jeugdpassie voor kunst, speelgoedauto's en Chevrolet naar een unieke stijl van schilderen. Hij doopt de autobanden in acrylverf om 'verfstrepen' te creëren voor eigentijdse kunstwerken door miniatuurauto's kleine stukjes te laten rijden over een canvasdoek.

Chevrolet Spark

"Het kunstwerk dat ik maak wordt gedefinieerd als een 'PopBang' – een vriendelijke explosie van kleurthema's met auto's, speelgoed en in aantallen geproduceerde objecten", zegt Cook. "Het begon allemaal toen een vriendin een op afstand bestuurbare auto voor mij kocht. Ze vertelde dat ik die niet mee naar mijn atelier moest nemen en dat er geen verf op mocht komen, dus heb ik het beide meteen gedaan!"

Ian's diverse 'PopBang' kunstwerken zijn getoond in winkelcentra, op racecircuits, in kunstgalerijen en sieren de covers van talloze tijdschriften buiten de UK en in Europa; meest recent nog in Barcelona.

De kunstenaar, verbonden aan het Heritage Motor Centre museum in Engeland, bezit meer dan honderd op afstand bestuurbare auto's, die zowel kleine als grote brush effecten creëren door ze te laten rijden door de acrylverf. Zijn favoriete auto's zijn onder andere een Chevrolet Camaro uit 2011 en de WTCC Cruze. Deze zijn door Chevrolet-coureur Rob Huff gegeven.

De grootste op afstand bedienbare auto in Ian's verf-bespatte collectie is een Chevrolet Spark, met als liefdevolle bijnaam 'SpART', om het thema uit te beelden. De stadsauto is 'verpakt' in een vinyl bekleding van zijn werk en ziet eruit als één van zijn op afstand bestuurbare auto's. Hij wordt gebruikt om zijn werk te ondersteunen als kunstenaar die werkt met scholen, universiteiten en jeugdgroepen.

Chevrolet Spark

Sinds het creëren van de Camaro Concept op de London Motor Show 2008 (zijn eerste kunstwerk voor Chevrolet) heeft Ian twaalf kunstwerken gecreëerd voor Chevrolet en meer dan honderd individuele kunstwerken met behulp van zijn autogeïnspireerde techniek. Niet één van deze stukken is gemaakt met een penseel!

Ian is een levendige supporter (en in het verleden Britse jurylid) van de pan-Europese Young Creative Chevrolet kunstwedstrijd die kunststudenten uit heel Europa bij elkaar brengt om te concurreren in een reeks van disciplines, waaronder fotografie, video, mode en beeldende kunst. De registratietermijn voor scholen voor de zesde YCC wedstrijd is op 31 januari 2012 verstreken.

Chevrolet vernieuwt programma SparkChevrolet vernieuwt programma Spark
31 oktober 2013
Productie elektromotor Spark EV begonnenProductie elektromotor Spark EV begonnen
18 april 2013
Chevrolet lanceert Spark Social CityChevrolet lanceert Spark Social City
12 april 2013
Chevrolet Spark EV debuteert in GeneveChevrolet Spark EV debuteert in Geneve
13 februari 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum