25 november 2009
Chevrolet Spark

Chevrolet Spark

Chevrolet Spark krijgt 4 sterren bij EuroNCAP botsproef

Autozine
25 november 2009 | De Chevrolet Spark heeft een score van vier sterren gerealiseerd tijdens het European New Car Assessment Program (EuroNCAP). Van het maximaal haalbare aantal van honderd punten behaalde de Spark er negenenzestig.

Op zoek naar een Chevrolet Spark?
bynco heeft er 1 vanaf € 4.499,-

Chevrolet Spark

Bij de bescherming van volwassenen scoorde de Spark het maximum aantal van acht punten bij zijwaartse botsingen tegen een beweegbaar, vervormbaar obstakel. Het nieuwe Chevrolet-model realiseerde ook een hoge score van 7,35 punten (maximum haalbaar acht punten) bij de botsproef van opzij tegen een paal. Hiermee is de prima beveiliging aangetoond van de inzittenden in het geval van een nog ernstiger aanrijding aan de zijkant.

Chevrolet Spark

Ook bij de bescherming van kinderen scoorde de Spark het maximum aantal punten tijdens de dynamische Child Restraint System proeven, waarbij wordt onderzocht tegen welke kwetsuren kinderen worden beschermd bij verschillende soorten aanrijdingen. Testdummies, die overeenkomen met de lichaamsbouw van kinderen van anderhalf en drie jaar oud, bleven afdoende beveiligd in hun beveiligingssysteem door de beschermende werking van de Spark-carrosserie tijdens aanrijdingen van opzij.

Deze resultaten zijn het gevolg van structurele versterkingen van de Chevrolet Spark, gecombineerd met een complete reeks aan actieve en passieve veiligheidvoorzieningen. Meer dan 66 procent van het koetswerk van de Spark is vervaardigd van hoogwaardig staal, terwijl 16,5% bestaat uit extra versterkt staal. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor de overlangse draagbalk van de bodemplaat en de voorste en middelste carrosseriestijlen. Deze voorzieningen leveren een belangrijke bijdrage aan de botsbestendigheid bij aanrijdingen van opzij.

Tot de standaard veiligheidsuitrusting van de Spark behoren airbags voor de bestuurder en de voorpassagier, zijairbags en gordijnairbags. De veiligheidsgordels vóór zijn uitgerust met voorspanners, terwijl driepuntsgordels de achterpassagier beveiligen.

Chevrolet Spark

De Spark komt in Nederland begin volgend jaar op de markt.

Nieuwe vloermatten voor de Spark?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Chevrolet vernieuwt programma SparkChevrolet vernieuwt programma Spark
31 oktober 2013
Productie elektromotor Spark EV begonnenProductie elektromotor Spark EV begonnen
18 april 2013
Chevrolet lanceert Spark Social CityChevrolet lanceert Spark Social City
12 april 2013
Chevrolet Spark EV debuteert in GeneveChevrolet Spark EV debuteert in Geneve
13 februari 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum