15 december 2018
Feedback
Chevrolet Spark

Forum Chevrolet Spark

Reacties van eigenaren

  

, datum: 4 april 2018

Ervaring met auto: Waar kan men de Chevrolet Spark tunen? Mischien kan me iemand hier helpen op dit forum Bvd.

Nieuw

Brandstoflpg
Bouwjaar2013
In bezit3 jaar
KM-stand78.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: Metin55, datum: 21 april 2018

Antwoord: Overal kunnen ze hem chippen. Je kan zelfs ATM chiptuning informeren!

Reageer
  

, datum: 3 januari 2018

Ervaring met auto: Nu een jaar in bezit en 38.000 km mee gereden, met 50.000 gekocht. Het vermogen is oke, ik mis voornamelijk de koppel onderin. Invoegen in de spits is dan ook soms even plannen maar prima te doen. Je moet weten wat de auto wel en niet kan. Afgezien van dat, een prima eerste auto.

De Spark start altijd zonder enige moeite, ook in de winter na enkele dagen stilstaan. Naast de noodzakelijk onderhoud zoals olie beurtjes, gaskabels- en filter + bougies is alleen de EGR kapot gegaan.

Ik lees overal dat de lampen snel kapot gaan, maar ik hoop juist dat ze een keer kapot gaan zodat er wat betere in kunnen voor meer zicht in de nacht. Het enige wat soms op je zenuwen werkt: hij gaat regelmatig niet gelijk in de achteruitversnelling. Houd dan nog even druk (trek eraan) op de versnelling en laat de koppeling langzaam los, dan schiet hij erin.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Let erop dat de garage de juiste bougies monteert. Ik begreep dat het best nauw komt dat je de juiste pakt en niet zomaar bougies X of Y monteert omdat deze bij een normale motor nog beter presteren. Anders ga je sneller door de bougies heen.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand88.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Inmar, datum: 2 maart 2018

Antwoord: Mijn Spark bifuel uit 2010 heeft ook problemen met gas gehad en is er inmiddels van alles vervangen, zoals bougies/kabels/injectoren en bobine. Nu kreeg ik weer de motorstoring terug en na veel onderzoek en een compressie test moet de cilinderkop gereviseerd worden want er is drukverlies. Men heeft dit in de garage nog nooit gezien in een Spark ook al heeft deze 110.000 km gelopen. Men denkt in garage over een productiefout. Krijg nu het advies om er een motor uit een schadeauto in te zetten. Heeft niets met gas te maken maar kosten lopen zo wel op.

 
Reactie van: Kitimetsi, datum: 11 december 2018

Antwoord: Het bericht is van maart 2018 dus mijn reactie komt misschien te laat. Problemen met de cilinderkop zijn bekend. De uitlaatkleppen, die heter worden dan de inlaat, kunnen langzaam door de zittingen zakken waardoor de klepspeling steeds krapper wordt. In het begin kan je dit nog wegtstellen met dunnere nokvolgers maar op den duur kan er niet meer gesteld worden. De kleppen komen, vooral bij warme motor (langere klepsteel) niet meer op de zitting waardoor de klep verbrandt en er verlies is van compressie. De oplossing is demontage van de kop en nieuwe kleppen en harde zittingen monteren of opzoek naar een 2de hands kop. Ik deed het werk zelf maar desondanks kostte het 600 euro aan onderdelen: 8 uitlaatkleppen, zittingen, kopbouten, klepseals en koppakking, kop vlakken en een paar zaterdagen sleutelen.

Reageer
  

, datum: 27 december 2017

Ervaring met auto: Gasstoring. Alle leds knipperen.

Nieuw

Brandstoflpg
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand145.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Dspitsbaard, datum: 13 juli 2018

Antwoord: Heb ik ook gehad. Probleem was plots verdwenen en drong een nieuw probleem aan. Na het tanken kan ik 130 km op gas rijden en krijg dan het geluid signaal dat de gastank leeg zou zijn terwijl er nog 2 a 3 lampjes branden, en gaat over op benzine. Als ik dan weer gas ga tanken, dan kan er daadwerkelijk ook maar 10/11 liter in. Bij de garage hebben ze geen idee wat het zou kunnen zijn. Misschien iemand op dit forum wel??
Gr Dave

Reageer
  

, datum: 26 november 2017

Ervaring met auto: Sinds kort knipperen de LEDs van de gasinstalatie op het dashboard metertje. Een LPG specialist kon het systeem niet dooemeten. Iemand een idee wat dit kan zijn?

Nieuw

Brandstoflpg
Bouwjaar2012
In bezit5 jaar
KM-stand60.500 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Heijden. Pm, datum: 27 november 2017

Antwoord: Dit kan te maken hebben met het verwisselen van de accu. De boordcomputer heeft namelijk even zonder spanning gezeten toen de accu ontkoppeld werd hierdoor kunnen er foutmeldingen komen. Laat de computer even resetten in de garage en het probleem is verholpen. Tip: neem een andere "specialist".

Reageer
  

, datum: 26 oktober 2017

Ervaring met auto: De Spark sinds begin 2015 in bezit, inmiddels probleemloos 110.000 km mee gereden, gemiddeld 1 op 15 terwijl ik 'm behoorlijk op de staart trap. Altijd lachend tanken, ben 30 euro per week kwijt en ik rijd 900 km in een week. Inderdaad wel wat vaker de lampen vervangen maar dat kan je goed zelf doen.

Heb nu wel een probleem met de cd-speler, de laatste cd werd echt uitgespuugd zeg maar, de cd floepte er echt helemaal uit en kon m zo vangen. Sindsdien lijkt er een metalen blokkade te zijn, ik kan geen cd meer invoeren. Iemand bekend met dit probleem, hoe op te lossen...

Nieuw

Brandstoflpg
Bouwjaar2013
In bezit3 jaar
KM-stand13.000 km
Dealer Kempers

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Erhan1907tr, datum: 14 november 2017

Antwoord: Weet iemand mij misschien te vertellen of er ruimte is voor een baby car kinderwagen voor in de bagage iemand met ervaring?? Ben aan het kijken v een spark

Mvg
E.a

 
Reactie van: Kramerklaas, datum: 27 december 2017

Antwoord: CD-speler defect heb ik ook gehad. Nieuwe kost 560 euro. Was bij mijn cd-speler niet nodig gelukkig. Uitgebouwd en het schakelaartje wat bij de cd-invoer wordt geactiveerd schoongemaakt. Doet 'ie het weer!

Reageer
  

, datum: 20 september 2017

Ervaring met auto: Als de Chevrolet Spark bifuel startproblemen krijgt, dan even de vacuum slang van het inlaatspruitstuk los halen en ruiken of je gas ruikt. Zo ja, dan is de gasverdamper lek. Als je de auto uitzet valt het vaccuum weg en loopt het gas via de vaccuum slang het inlaatspruitstuk in en met koude start loopt hij niet op gas en benzine met doorstarten gaat het gas weg en slaat hij aan. Nieuwe gasverdamper gemonteerd en klacht is weg.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand95.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Abel1989, datum: 25 april 2018

Antwoord: Ik heb vermoedelijk het zelfde probleem, als ik de auto uit zet op LPG dan moet ik altijd (na een paar uur) doorstarten om de motor weer te starten. Nu heb ik gemerkt dat als ik 2 kilometer voor einde bestemming de auto op benzine laat rijden dit probleem zich niet meer voordoet.

En ik heb het idee dat de auto koelvloeistof gebruikt. Zou dit een samenhangend probleem kunnen zijn?

Hoe weet ik zeker dat het de verdamper is? En waar kan ik deze het beste kopen? Of waar heb jij hem vandaan?

Kwam op ebay al wel het een en ander tegen, weet alleen niet of dit zelf goed te vervangen is.

Ben zelf wel aardig handig alleen is dit mn eerste auto op lpg en heb hier niet voldoende op gelet bij aankoop een maand geleden.

Reageer
  

, datum: 11 september 2017

Ervaring met auto: Rijdt goed lekker zuinig, maar als hij op gas heeft gelopen dan wil hij moeilijk aan slaan met starten (3 sec doorstarten) warm en koud maakt niet veel uit. Dealer weet het niet( bougie kabels, bougie, gasfilter al vervangen) als de auto constant op benzine rijdt is er geen probleem met starten en aan slaan. Weet iemand een oplossing?

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Top garage. Ze willen alles proberen om het op te lossen en nog niets betaald tot het opgelost is. Mooie service.

Nieuw

Brandstoflpg
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand9.500 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Hijden. Pm, datum: 15 september 2017

Antwoord: Ja dus! Slecht gelezen...sorry...en dan weet ik het niet. Het hielp erg goed bij de Spark van mij!

 
Reactie van: Dlparts, datum: 20 september 2017

Antwoord: Klacht verholpen. Gas verdamper is lek (inwendig) en als je de motor uit zet stroomt het gas via de vaccuum slang terug het inlaatspruitstuk en dan met starten loopt hij niet op gas en benzine (2 brandstoffen) met door starten gaat het gas weg en als er dan genoeg lucht is slaat hij aan (4 a 5 sec doorstarten) als je de motor uitzet en dan de vaccuum slang los haalt en de volgende morgen weer er op drukt dan start hij in 1 keer.

 
Reactie van: Heijden. Pm, datum: 21 september 2017

Antwoord: Prachtig dat het opgelost is! Ik had last van slecht rijden op gas, maar niet op benzine. Dan is de oplossing het vervangen van de bougiekabel (en eventueel) bougies wat de garage in eerste instantie ook deed. Eerlijk gezegd is dit vrij logisch, maar daarheb ik in ieder geval niet aan gedacht...

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 »