27 juli 2005
Chevrolet Kalos

Chevrolet Kalos

Chevrolet Kalos rallyauto te koop in straatversie

Autozine
27 juli 2005 | Het Twentse "Wauw Rally Team" heeft op basis van de ervaringen die ze dit rally seizoen hebben opgedaan in de Chevrolet Kalos Rally Challenge een straatversie uitgebracht van de rally auto.
 

Als basis wordt de Chevrolet Kalos 3 deurs onder handen genomen door het technische team van rally monteurs. Er is keuze uit een drietal motorvarianten. De Kalos WRT Stage I is standaard uitgerust met een 72 pk vier cilinder motor, bodykit, witte rally competitie velgen, achterspoiler. De aan veiligheid is gedacht met ABS remsysteem met EBD en twee airbags. Ook luxe zaken zoals centrale vergrendeling en stuurbekrachtiging ontbreken niet in de Kalos WRT Stage I. Deze basisuitvoering kost € 12.499,-.

Chevrolet Kalos

De uitrusting is stapsgewijs uit te breiden tot een Kalos WRT stage IV met o.a. standaard airconditioning en een tot ca. 140 pk opgevoerde 1.4i-16v rally motor. Deze straatversie van de competitie Kalos kost geheel rijklaar nog net geen negentienduizend euro.

Voor de echte diehards staat er een compleet omgebouwde Kalos WRT Stage V klaar. Deze laatste versie onderscheid zich van de Stage IV door o.a. FIA goedgekeurde rolkooi en vierpuntsgordels, rallystuur, lampenbar voor op de motorkap, hood-pins, Terra rally computer en een speciaal instelbare Proflex schokbrekers. Met deze laatste versie is het ook mogelijk deel te nemen aan de Chevrolet Kalos Challenge. Met al dit moois loopt het prijskaartje wel op tot vijfendertig duizend euro.

Vanaf het basismodel wordt de Kalos WRT geleverd met een WRT pakket dat bestaat de reeds genoemde witte competitie velgen, een achterspoiler, speciaal onderscheidend spuitwerk, Limited edition badge met uniek nummer, chrome uitlaatsierstuk, twee originele Wauw rally jacks, een VIP bezoek aan een rally en een behendigheidsdag op het circuit onder leiding van de Wauw coureurs. Het totale voordeel op het WRT pakket bedraagt ruim duizend euro.

Chevrolet Kalos

De Kalos WRT is exclusief verkrijgbaar bij de sponsors van het Wauw Rally Team te weten; 't Wagenhuys Almelo, Auto Unie Enschede, Auto Unie Hengelo en Wuco Autos Oldenzaal.