1 oktober 2007
Chevrolet HHR

Chevrolet HHR

Chevrolet HHR nu in Nederland leverbaar

Autozine
1 oktober 2007 | Het Nederlandse wegennet wordt binnenkort verrijkt met een opvallende, nieuwe verschijning: de HHR van Chevrolet. Met zijn tijdloze retrolook, die sterk aan een hotrod doet denken, is de HHR absoluut uniek in het segment van de compacte modellen. Op zijn thuismarkt, Noord Amerika, zijn al ruim 200.000 exemplaren van verkocht.
UnitedConsumers
 

Het opvallende design van de HHR is geïnspireerd op dat van de klassieke Chevrolet Suburban. Vooral details als de hoge daklijn van de vierdeurs auto (HHR staat voor Heritage High Roof), het grote achterportier en de opbollende spatborden doen denken aan de innovatieve 1949 Chevy Suburban. Met zijn grote, in de spatborden geïntegreerde ronde koplampen in een rechthoekige behuizing en de semi-ronde grille aan de voorzijde, stijgt de HHR uit boven de massa. De diamantvormige reflectoren en de achterlichten dragen eveneens bij aan het zeer speciale voorkomen. De doorgetrokken deur- en raamlijn creëert eveneens een herkenbaar effect en draagt bij aan het ondubbelzinnige ontwerp van de auto.

Chevrolet HHR

Dankzij de hoge daklijn is er meer dan genoeg zitruimte. De bagageruimte is ongewoon groot voor een 4,48 meter lange auto. 638 liter bagage kan worden opgeborgen tussen het achterportier en de rugleuning van de achterbank. Die hoeveelheid is verder te vergroten tot 1.634 wanneer de achterbank wordt neergeklapt. Ook de voorste passagierstoel kan worden neergeklapt om ruimte te maken voor lange objecten, tot een lengte van 2,44 meter. Met het oog op gebruiksgemak kan de achterklep elektronisch worden geopend via een touchpad bediening.

De Chevrolet HHR wordt aangedreven door een 170 pk sterke 2.4-liter viercilindermotor, die goed is voor een topsnelheid van 180 km/u. Optioneel kan de HHR worden uitgerust met een elektronisch gestuurde viertraps automaat. Een elektronisch stabiliteitscontrolesysteem (ESC), StabiliTrak genaamd, is standaard, evenals ABS en tractiecontrole. De voorwielophanging is voorzien McPherson veerpoten, achter is een torsieas gemonteerd.

Chevrolet HHR

De belangrijkste onderdelen van de carrosserie, waaronder de dorpels en de dwarsbalken, zijn vervaardigd van ultrasterk staal. Dat verhoogt de stijfheid van de auto en zorgt voor extra bescherming bij een aanrijding van opzij. Speciale voorgevormde delen absorberen de energie in het geval van een botsing waardoor de veiligheidscel voor de passagiers extra beschermd wordt. In combinatie met de lasergelaste stalen secties in de deurstijlen en de voor- en achterportieren draagt deze constructie bij aan de solide constructie.

De Chevrolet HHR heeft een uitgebreide standaarduitrusting, met onder andere een elektrisch verstelbare bestuurderstoel, elektrisch bedienbare ramen, cruise control, air-conditioning, een lederen stuurwiel met stuurwielbediening voor het audiosysteem, lederen delen op de voor- en achterstoelen, een radio/CD-speler met MP3-aansluiting en zeven speakers, evenals op afstand bedienbare centrale portiervergrendeling. Tot de passieve veiligheiduitrusting behoren onder andere two-stage voorairbags (met een sensor in de passagierstoel die registreert of de stoel bezet is), gordijnairbags voor de beide zitrijen en gordelvoorspanners voorin.

Chevrolet HHR

De prijs voor de HHR 2.4 LT met handgeschakelde versnellingsbak is voor Nederland vastgesteld op € 29.495,- incl. BTW/BPM.