4 april 2007
Chevrolet HHR

Chevrolet HHR

Chevrolet HHR krijgt groen licht voor Europa

Autozine
4 april 2007 | Chevrolet Europe heeft definitief besloten om de Chevrolet HHR naar Europa te halen. Naar verwachting zal de verkoop van de opvallende HHR, in Nederland in het laatste kwartaal van dit jaar starten. Definitieve prijzen van de Chevrolet HHR zijn nog niet bekend.
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 

"Wij zijn bijzonder verheugd met de komst van de Chevrolet HHR", verklaart Ronald Dubbelman, Executive Manager Sales van Chevrolet Nederland. "Na de Chevrolet Camaro vormt de HHR opnieuw een goed voorbeeld van onze mogelijkheden om modellen vanuit het wereldwijde productportfolio van Chevrolet snel ook in Europa te introduceren wanneer die behoefte bestaat. Eind dit jaar staat de HHR in Nederland bij de Chevrolet-dealers, die bijzonder positief gestemd zijn over deze nieuwe aanwinst. Op de AutoRAI 2007 is de belangstelling van consumenten voor de Chevrolet HHR eveneens groot en mede op basis van die positieve reacties verwachten wij op jaarbasis zo'n 300 Chevrolets HHR te kunnen verkopen in Nederland".

Chevrolet HHR

De HHR is een vijfdeurs auto. Zijn hoge dak doet denken aan het ontwerp van de toen innovatieve 1949 Chevy Suburban. Alle HHR-uitvoeringen zijn nu standaard voorzien van zaken als airconditioning, elektrisch bedienbare ramen, op afstand bedienbare centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare buitenspiegels en cruise control. De audiosystemen in de HHR zijn alle voorzien van een AUX-modus en een extra audio-uitgang aan de voorzijde, zodat een iPod of andere audioapparatuur via het audiosysteem van de auto afgespeeld kan worden.

De HHR biedt een keuze uit twee viercilinder lijnmotoren: een 2.2-liter met 149 pk en een koppel van 210 Nm en een 175 pk sterke 2.4 met een koppel van 228 Newtonmeter.

Chevrolet HHR