21 maart 2007
Chevrolet HHR

Chevrolet HHR

Chevrolet HHR komt naar de AutoRAI

Autozine
21 maart 2007 | Enkele weken geleden onthulde Chevrolet Europe op de Autosalon van Geneve de opvallende Chevrolet HHR, als "showcase" om een eventuele introductie van de auto voor de Europese markt te onderzoeken. Vooruitlopend op de definitieve beslissing presenteert Chevrolet Nederland dit retromodel volgende week tijdens de AutoRAI 2007 op haar stand in de Europahal.
 

"Dankzij het wereldwijde productportfolio beschikt Chevrolet over een bijna ongelimiteerd aantal modellen en uitvoeringen die snel ook in Europa geïntroduceerd kunnen worden wanneer er vanuit de Europese markt een vraag naar specifieke modellen bestaat", verklaart Ronald Dubbelman, Executive Manager Sales van Chevrolet Nederland. "De recente aankondiging van de spectaculaire Chevrolet Camaro, die in 2009 ook naar Europa komt, is daar een goed voorbeeld van. Ik ben dan ook verheugd dat de HHR volgende week al te zien is op de AutoRAI in Amsterdam, als potentiële nieuwe aanwinst voor Chevrolet in ons land".

Chevrolet HHR

De HHR is eenvoudig herkenbaar aan zijn uitgebouwde spatschermen en de halfronde grille. De sprankelende kop-kampen zorgen samen met de uitspringende, dubbele achterlichten voor een "look" die deels aan een custom car en deels aan een klassieke Corvette doet denken. Naar binnen toelopende portieren en ramen, met een uit één stuk opgetrokken omlijsting, ondersteunen het ontwerp. De achterruit van de HHR loopt verzonken in de carrosserie door.

Alle HHR-uitvoeringen zijn standaard voorzien van zaken als airconditioning, elektrisch bedienbare ramen, op afstand bedienbare centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare buitenspiegels en cruise control. De audiosystemen in de HHR zijn alle voorzien van een AUX-modus en een extra audio-uitgang aan de voorzijde, zodat een iPod of andere audioapparatuur via het audio-systeem van de auto afgespeeld kan worden.

Chevrolet HHR

De HHR biedt een keuze uit twee viercilinder lijnmotoren: een 2.2-liter met 149 pk en een koppel van 210 Nm en een 175 pk sterke 2.4 met een koppel van 228 Newtonmeter.