19 maart 2007

Chevrolet Corvette (1997 - 2004)

Corvette Z06 Ron Fellows edition leverbaar in Europa

19 maart 2007 - Ter ere van Canadese Corvette-coureur Ron Fellows is op basis van de Corvette Z06 de Ron Fellows edition uitgebracht. Het is de eerste speciale uitgave van een Corvette ter ere van een coureur in de 54-jarige geschiedenis van het model. De auto wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 399 exemplaren, waarvan er 33 naar Europa komen. Deze Corvette onderscheidt zich door de unieke witte kleur met speciale striping en de handtekening van Ron Fellows erop, plus de brede achterspoiler en de tienspaaks lichtmetalen velgen. De prijs van de Corvette Z06 'Ron Fellows edition' bedraagt 134.290 euro.

Ron Fellows heeft vanaf het begin meegewerkt aan de ontwikkeling van het Corvette Racing Endurance programma. Bovendien heeft hij in belangrijke mate bijgedragen aan de 51 race-overwinningen die Corvette Racing sinds de oprichting in 1999 heeft behaald. Hij zorgde voor de eerste overwinning van het team in 2000 en won driemaal de GT1-kampioenstitel in de American Le Mans Series (ALMS), werd klassewinnaar in de 24-Uursrace van Le Mans en won met Corvette Racing de Rolex 24-Uursrace van Daytona. In 2005 en 2006 ondersteunde hij zijn teamgenoten Oliver Gavin en Olivier Beretta op weg naar hun twee opeenvolgende ALMS-kampioenstitels. Mede dankzij de Canadese coureur wist Corvette Racing zesmaal in successie het ALMS-constructeurskampioenschap voor zich op te eisen. Ook behaalde Corvette Racing 5 maal de overwinning in zijn klasse tijdens de 24-uurs race van Le Mans.

Chevrolet Corvette (1997 - 2004)

De 'Ron Fellows edition' is gebaseerd op de Corvette Z06 met de 377 kW (512 pk) V8-motor. De krachtigste uitvoering van het merk accelereert van 0-100 km/u in 3,9 seconden en heeft een topsnelheid van 320 km/u. De speciale versie onderscheidt zich van de overige Corvette Z06-modellen door aanpassingen aan het interieur en het exterieur. Zo wordt de auto uitsluitend geleverd in de kleur Arctic White, geaccentueerd door een speciale striping en de handtekening van Ron Fellows. De uitvoering van de voorspatborden doet denken aan die van de succesvolle Corvette GT1-raceauto met rood/zilveren striping en Fellows handtekening in het rood. Natuurlijk mag voor een Canadese rijder ook de beroemde Maple Leaf, het symbool van de Canadese vlag, niet ontbreken. De Corvette 'Ron Fellows edition' wordt bovendien geleverd met een achterspoiler over de volle breedte van de auto en een speciale voorruitstreamer.

Chevrolet Corvette (1997 - 2004)

In het interieur valt de rode bekleding voor de stoelen, de console, de portieren en het instrumentenpaneel op. De met rood leder beklede armsteun is voorzien van het bekende Corvette-logo met de gekruiste vlaggen en is aan de binnenkant gesigneerd en genummerd. Ook de interieurafwerking met decoratie in koolstofvezelpatroon hoort bij deze speciale uitvoering.

Chevrolet Corvette (1997 - 2004)