29 maart 2007

Chevrolet (USA)

Corvette Performance Academy nu ook in Europa

29 maart 2007 - Met een splinternieuwe vloot van tien Corvettes C6 en vier Corvettes Z06 kunnen bestuurders onder gecontroleerde circuitomstandigheden de grenzen van deze Amerikaanse sportauto's verkennen.

De Corvette Performance Academy is een splinternieuw programma waarmee eigenaren van een Corvette of een andere sportauto alles te weten kunnen komen over het rijden in een Corvette. Een team van professionele instructeurs ondersteunt de bestuurders tijdens een serie cursussen op circuits in o.a. Duitsland, Frankrijk, Zweden, Belgie en Luxemburg om in alle veiligheid de grenzen van de Corvette op te zoeken.

Chevrolet Corvette (1997 - 2004)

Er zijn drie verschillende niveau's. Niveau één (Corvette Safety Training) vindt plaats op de testcircuits van de ADAC in Duitsland. Deze eendaagse cursus bestaat uit vier rijsessies van 75 minuten waarin de deelnemers de basisbeginselen van snel en veilig rijden onder de knie wordt gebracht. Door middel van slaloms, remtests, rijden op slipbanen met weinig grip en het leren opvangen van onder- en overstuur wordt er een schat aan ervaring opgedaan die zowel op het circuit als op de openbare weg kan worden toegepast.

Niveau twee (Corvette Performance Training) is bedoeld voor de meer ervaren deelnemers. Tijdens vier rijsessies van 90 minuten leert men de Corvette alleen met gaspedaal en stuurwiel te besturen. De eendaagse cursus wordt aangeboden op circuits in Duitsland, Zweden, Frankrijk en Belgie.

Niveau drie (Z06 Advanced Training) is bedoeld voor de meest ervaren en bekwame bestuurders. In samenwerking met Goodyear - de partner van de Corvette Performance Academy - vinden alle tweedaagse cursussen plaats op de Goodyear-testcircuits van Colmarberg in Luxemburg of Mireval in Frankrijk. Elke cursus heeft slechts twaalf deelnemers, zodat maximale circuittijd is gegarandeerd. De nadruk ligt op het ontwikkelen van basisracetechnieken, waarbij de snelheid gestaag wordt opgevoerd en de overstap wordt gemaakt van de C6 naar de Z06. Deze Corvette gaat met zijn V8-motor van 377kW (512 pk) in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 320 km/h. Deelname aan de Z06 Advanced Training is alleen mogelijk nadat de Corvette Performance Training met succes is voltooid.

De kosten bedragen Euro 500,- voor het eerste niveau. Het hoogste niveau kost Euro 2.500 inclusief overnachting.