2 februari 2007

Chevrolet Corvette (1997 - 2004)

Corvette Victory Edition ter ere van Le Mans-successen

2 februari 2007 - Naar aanleiding van de successen van Corvette in de autosport, onder meer in de 24-uursrace van Le Mans, wordt er een gelimiteerde serie van 250 Corvettes onder de naam Victory Edition geproduceerd voor de Europese markt. Dit bijzondere model is leverbaar als Coupe en is uitgerust met een zesliter V8-motor die 297 kW/404 pk levert.

Sinds het competitiedebuut van Corvette Racing in 1999 heeft het team meer dan 50 overwinningen behaald, waaronder, tussen 2001 en 2006, vijf klassezeges tijdens de 24 Uur van Le Mans. Om dit te vieren, introduceert Corvette de Victory Edition. Dit model is gebaseerd op de Corvette C6 Coupe, die op zijn beurt vele overeenkomsten vertoont met de Corvette C6.R-raceauto en de Corvette Z06. De exclusieve Corvette wordt aangedreven door de zesliter V8-motor, die een vermogen van 297 kW/404 pk en een maximum koppel van 546 Nm levert. Standaard wordt de auto voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een elektronisch geregelde zestraps automatische transmissie met stuurschakeling is leverbaar als optie.

Chevrolet Corvette (1997 - 2004)

De Corvette Victory Edition is leverbaar in twee kleuren die verwijzen naar de Corvette-racehistorie: Black en Velocity Yellow Tintcoat. De lichtmetalen velgen (18-inch voor en 19-inch achter) zijn uitgevoerd in Competition Grey. De Victory Edition valt verder op door een brede, in carrosseriekleur gespoten achterspoiler.

De stoelen zijn bekleed met leer in twee kleuren en uitgevoerd met het Corvette-logo en stiksels in een contrasterende kleur. De zwarte Victory Edition heeft zwart/rood leder. De gele uitvoering heeft van binnen zwart/titaniumgrijs leer. Het interieur van beide uitvoeringen wordt verder verfraaid door grijze dorpelplaten, interieurafwerking in koolstofvezel-look en een genummerde Victory Edition-badge.

De Corvette Victory Edition wordt geleverd met een DVD-navigatiesysteem met touchscreen en spraakbesturing en een zogeheten "Luxury Package", dat bestaat uit stoelverwarming en een geheugenfunctie voor de instellingen van twee bestuurders voor de zesvoudig verstelbare bestuurdersstoel, buitenspiegels en stuurkolom. Voorts maken een "head-up display" met G-krachtmeter, een achteruitkijkspiegel met automatische dimfunctie en een Bose-geluidssysteem met zeven luidsprekers deel uit van dit pakket.

Chevrolet Corvette (1997 - 2004)

Kopers van een Corvette Victory Edition krijgen de mogelijkheid om een dag lang kosteloos deel te nemen aan een Corvette Drivers Training, die onder leiding van professionele instructeurs op diverse racecircuits in Europa worden gehouden. Levering van de Corvette Victory Edition in Europa start begin maart, de verkoopprijs bedraagt € 99.090,-.