9 januari 2002
Cadillac XLR

Cadillac XLR

Cadillac toont tijdens XLR cabriolet

Autozine
9 januari 2002 | De vernieuwing van het merk Cadillac zet zich voort met een nieuwe luxe cabriolet: de XLR. De auto werd onthuld tijdens de North American International Auto Show te Detroit. De tweezits cabriolet heeft een elektrische hardtop en werpt volgens de producent een nieuwe kijk op het fenomeen cabriolet.
AutoCoach

"De XLR is een luxe cabriolet met een sportwagen als basis", aldus David Hill, vehicle line executive van GM performance cars. Onder het exterieur gaat een structuur schuil die de auto de stevigheid en basis geeft voor een wendbare maar snelle auto. De XLR slaat een nieuwe weg in in de historie van Cadillac met een gedurfd ontwerp en geavanceerde technologie. Het is daarmee tot nu toe de meest gewaagde Cadillac die ooit in productie is genomen.

Cadillac XLR

Het basis van de XLR is te vinden in het prototype met de naam Evoq. De reactie die dit prototype mocht ontvangen tijdens de NAIAS van 1999 van het publiek en de pers, was voor Cadillac reden om het ontwerp om te zetten tot een productiemodel. Tom Peters (chief designer) zei: "De XLR is een mix van kracht en finesse. De vorm van de auto is het best te vergelijken met die van een gespannen pijl en boog, hetgeen spanning en richting aan het ontwerp geeft".

De Cadillac XLR gaat begin 2003 in productie op een speciaal daarvoor aangewezen productielijn bij General Motors' fabriek in Bowling Green, Kentucky. Cadillac verwacht een grote vraag naar deze auto op de Amerikaanse markt omdat al ruim 30.000 aanvragen voor meer informatie over de XLR zijn ontvangen.

Cadillac STS-V en XLR-V op IAACadillac STS-V en XLR-V op IAA
24 augustus 2005
Cadillac presenteert XLR-VCadillac presenteert XLR-V
23 maart 2005
Cadillac Evoq prototype in productieCadillac Evoq prototype in productie
6 september 2001
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum