14 december 2002
 

Cadillac CTS (2003 - 2007)

cadillac cts komt naar nederland

Autozine
14 december 2002 | Na een succesvolle start op de thuismarkt steekt de Cadillac CTS de oceaan over. De eerste demonstratieversies van Cadillac, zijn op weg naar de zeven officiele Nederlandse North American Vehicles dealers. Vanaf begin 2003 kunnen klanten deze achterwielaangedreven sportsedan bestellen. De prijzen beginnen bij € 47.500 voor de basisversie uitgerust met een vijfversnellingsbak en een 2.6 liter V6 motor. De meest luxe variant, uitgerust met een 3.2 liter V6 motor en een vijftrapsautomaat, zal € 51.300 gaan kosten.

In de lijn van de klassieke stijl van Cadillac wordt ook de nieuwe CTS gekenmerkt door veel luxe. Zo is er airconditioning aanwezig in twee klimaatzones, beschikt de auto over elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie, elektrische ramen rondom, cruise control, een boordcomputer en het Bose geluidssysteem met ingebouwde CD-wisselaar voor zes CDs. Daarnaast is er een casette- en radiosysteem aanwezig. De klimaatfuncties kunnen tevens bediend worden door middel van knoppen op het multifunctionele stuur.

Cadillac CTS (2003 - 2007)

Dankzij de relatief lange wielbasis van 2,88 meter onderscheidt de 4,83 meter lange CTS zich door een aanzienlijke binnenruimte. Door het gebruik van door de luchtvaart geinspireerde materialen, maakt de Cadillac CTS op technisch gebied een stap voorwaarts. Dit moet de bestuurder kunnen merken aan een duidelijk betere handelbaarheid van de auto. Een hydraulisch niveauregelsysteem compenseert de varierende belasting. Andere geavanceerde kenmerken van het chassis van de Cadillac CTS hebben betrekking op een optioneel bestelbare elektronische stabiliteitsprogramma genaamd StabiliTrak. Dit systeem helpt de auto op de weg te houden door de remdruk aan te passen op alle vier de wielen. De CTS 2.6 behaalt een top van 220 km/u en volbrengt de sprint van nul tot honderd in 9.3 seconden. De CTS 3.2 heeft een topsnelheid van 240 km/u en de sprint van nul tot 100 km/u kost 7.4 seconden.

In de Verenigde Staten is de nieuwe Cadillac CTS een doorslaand succes. Tegen het einde van dit jaar zullen de verkopen 35.000 tot 40.000 stuks bedragen. Een ruime voorsprong op het geplande aantal van 30.000 stuks. In Nederland wordt volgend jaar een afzet van 150 stuks verwacht.

KwikFit
Cadillac CTS Business Edition blijftCadillac CTS Business Edition blijft
2 mei 2006
Cadillac introduceert CTS Luxury EditionCadillac introduceert CTS Luxury Edition
8 april 2004
 

Info

Techniek

Prijs

Forum