22 november 2005
Feedback
BMW Z4 Coupe

BMW Z4 Coupe

Introductie BMW Z4 Coupe en BMW Z4 M Coupe in juni 2006

Autozine
22 november 2005 | BMW veroorzaakte tijdens de IAA 2005 twee maanden geleden grote opwinding met de onthulling van het studiemodel van de BMW Z4 Coupe. Bezoekers van deze autotentoonstelling, en daarna van de Tokyo Motor Show, reageerden verrukt op de in zijdeglans uitgevoerde carrosserie, met lijnen in de beste traditie van de klassieke sportcoupe. De reacties van het publiek waren dermate enthousiast dat BMW heeft besloten de BMW Z4 Coupe daadwerkelijk tot leven te wekken.
 

De eerste exemplaren zullen in juni 2006 afgeleverd worden. Net als het concept beschikt ook de productieversie over een 195 kW/265 pk zescilinder lijnmotor. Daarbij heeft de nieuwkomer een laag gewicht dankzij het gebruik van magnesium componenten.

BMW Z4 Coupe

Om de verwachtingen ten aanzien van sportieve dynamiek waar te maken komt BMW tegemoet aan de wens van veel rijders om zo snel mogelijk een extra krachtige versie van de BMW Z4 Coupe op de markt te brengen. Het resultaat hiervan is de BMW Z4 M Coupe. Deze beschikt over een 252 kW/343 pk sterke zescilinder krachtbron; bekend van de BMW M3 en winnaar van talloze internationale prijzen. Andere kenmerken zijn het M chassis en de M carrosserie. Ook deze BMW Z4 M Coupe maakt in juni 2006 zijn debuut.

BMW Z4 Coupe