24 januari 2006
Feedback
BMW Z4 Coupe

BMW Z4 Coupe

BMW Z4 Coupe gaat in productie

Autozine
24 januari 2006 | De BMW Z4 Coupe werd voor het eerst getoond tijdens de IAA in Frankfurt in 2005. De eerste productieversie van de Z4 Coupe werd vanaf het begin ontwikkeld voor sportief autorijden met tal van gewichtsbesparende maatregelen. De auto is voorzien van een 195 kW/265 pk sterke zescilinder lijnmotor.
 

Met zijn klassieke coupevormen en de voor het merk karakteristieke Hofmeister knik bij de achterramen is deze tweezitter direct herkenbaar als een sportief lid van de BMW-familie. De glooiende daklijn verplaatst het visuele zwaartepunt van de auto naar achteren, precies boven de achteras. Een indruk die verder wordt versterkt door de holronde vorm die over het midden van het dak loopt. Alle designelementen van de auto zijn gericht op naar voren gerichte atletische kracht: de nieuwe BMW Z4 Coupe oogt laag, snel en dynamisch. Het leveringsprogramma biedt keuze uit tien verschillende carrosseriekleuren, acht interieurkleuren, afwerking met gewoon leder of glanzend leder en vijf materiaalsoorten voor de afwerking.

BMW Z4 Coupe

De 3.0 liter zescilinder krachtbron levert een maximaal vermogen van 185 kW/265 pk bij 6.600 tpm, met een koppel van 315 Nm dat tussen 2.500 en 4.000 tpm continu beschikbaar is. Desondanks voldoet de motor aan de emissie-eisen volgens de Euro IV-norm. De acceleratie van 0 tot 100 km/h verloopt in 5,7 seconden, met in de vierde versnelling een tussenacceleratie van 80 tot 120 km/h in 5,2 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. De BMW Z4 Coupe is standaard uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De optionele automatische sporttransmissie is ook te bedienen met paddles aan weerszijden van het stuurwiel waarmee de bestuurder desgewenst ook zelf kan schakelen. Voor wie nog meer wil, is een 343 pk sterke M4 Coupe leverbaar.

Met een aantal extra functies draagt het DSC Dynamic Stability Control van de nieuwe BMW Z4 Coupe bij aan een hoger niveau van actieve veiligheid. Zo reduceert Automatic Stability Control (ASC) automatisch het motorvermogen op het moment dat er wielspin optreedt, om vervolgens gericht het doorslippende wiel af te remmen totdat de auto weer stabiel is. Daarbij verkleint Cornering Brake Control (CBC) de kans op overstuur door de wielen tijdens kleine remmanoeuvres in bochten asymmetrisch af te remmen. Met een systeem als Dynamic Traction Control (DTC) is de bestuurder bij het rijden op gladde oppervlakken in staat om met een druk op de knop de grip te verbeteren. Dynamic Brake Control (DBC) zorgt in voorkomende situaties, bijvoorbeeld in geval van een noodstop, voor maximale remkracht, zodat de remweg aanzienlijk wordt verkort.

BMW Z4 Coupe

Met een volume van maximaal 340 liter is de bagageruimte van de BMW Z4 Coupe groot voor een sportieve tweezitter. Er is bijvoorbeeld voldoende ruimte voor twee golftassen. Onder de rolcover gaat een volume schuil van in totaal 285 liter. De nieuwe BMW Z4 Coupe is standaard voorzien van onder meer een alarmsysteem, radio met CD -speler, 17 inch lichtmetalen wielen, airconditioning, regensensor, cruise control, lederen bekleding met stoelverwarming en een sportstuur.