13 september 2005
BMW Z4 Coupe

BMW Z4 Coupe

BMW Z4 Coupe Concept Car beleeft werelddebuut op IAA

Autozine
13 september 2005 | BMW Z4 Coupé Concept Car zet de nieuwe norm bij BMW voor de toekomst. Volgens de makers is het een voorbeode van een volbloed sportauto zonder compromissen. De Z4 Coupé in concept vormt een wereldprimeur op de IAA in Frankfurt.
 

Een lange, ranke neus. Een inzittenden compartiment dat ver naar achteren is geplaatst. Een kort overhangende carrosserie voor en achter. Een krachtige 3,0 liter zescilinder lijnmotor en achterwielaandrijving. De BMW Z4 Coupé Concept Car is een eigenwijze verschijning in het segment van premium sportauto's. In combinatie met de lange wielbasis en het ogenschijnlijk ver naar achter liggende zwaartepunt, doet de Z4 Coupé Concept Car denken aan een atleet in de startblokken. Klaar voor een spectaculaire sprint.

BMW Z4 Coupe

Dankzij de nieuwe 3,0 liter zescilinder lijnmotor met een vermogen van 195 kW/265 pk doet de Z4 Coupé Concept Car 5,7 seconden over de sprint van 0 tot 100 km/h. Het maximum koppel ligt op 315 Nm en de maximum snelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Dankzij veiligheidssystemen als Electrical Power Steering (EPS), een zeer stijve bodyconstructie en een ongenaakbaar remsysteem, brengt de Z4 Coupé Concept Car al die kracht veilig op de weg.

Alhoewel BMW geen officiele uitspraken doet, wordt verwacht dat de Z4 Coupé over ongeveer een jaar in productie wordt genomen.

BMW Z4 Coupe