13 april 2022

BMW X7

BMW vernieuwt X7

13 april 2022 - BMW vernieuwt de X7 voor modeljaar 2022. Verschillende verfijningen in het design, met name de voorzijde, versterken het unieke karakter van de grootste SUV van het merk. Eveneens vernieuwd is het M Sportpakket. Ook zijn tot 23 inch lichtmetalen wielen mogelijk (primeur voor af fabriek BMW wielen) en is de cockpit voorzien van de nieuwste generatie van het iDrive bedieningssysteem inclusief BMW Curved Display en BMW Operating System 8. Daarnaast heeft de nieuwe X7 nog rijkere standaarduitrusting, extra bestuurdersassistentiesystemen en de nieuwste 48V mild hybrid technologie voor alle drie de motorvarianten. De wereldwijde marktintroductie van de X7 vindt plaats in augustus 2022.
AutoCoach

e nieuwe voorzijde is voorzien van kenmerkende BMW designelementen zoals de dubbele koplampen en de BMW nierengrille. In hun nieuwe vorm benadrukken ze de zelfverzekerde hoogte en visuele impact van de auto. Opgedeelde koplampunits maken hun debuut bij de X7. De horizontale LED lichtelementen zijn hoger in de voorzijde geplaatst en bieden plaats aan de dagrijverlichting en richtingaanwijzers. De LED lichtunits daaronder zijn het dim- en grootlicht. Met hun donkere behuizing lijken ze diep in de voorzijde te liggen. De nieuwe adaptieve Matrix LED koplampen met antiverblindingsgrootlicht en automatische adaptieve lichtbundels doen ook dienst als mistverlichting. De Iconic Glow nierengrille is standaard voor het topmodel X7 M60i xDrive en optioneel voor de andere modelvarianten. Aan de achterzijde wordt de stijl geaccentueerd door zeer slanke lichtunits, met nu een driedimensionale vormgeving.

BMW X7

Het optionele, vernieuwde M Sportpakket laat de rijeigenschappen van de X7 beter tot hun recht komen. Ook M specifieke designelementen voor het exterieur en interieur benadrukken de prestaties van de M60i xDrive. De carrosseriekleur Marina Bay Blue metallic is exclusief voor dit M model. Een andere nieuwe carrosseriekleur is Sparking Copper Grey metallic. Standaard voor de nieuwe BMW X7 zijn 20 inch lichtmetalen wielen. Het topmodel en uitvoeringen met M Sportpakket zijn voorzien van 21 inch lichtmetalen M wielen. Voor het eerst is een BMW model optioneel af fabriek leverbaar met 23 inch lichtmetalen wielen.

Het nieuwe dashboard, met compacte luchtuitstroomopeningen en standaard een Ambiance lichtstrip in het onderste deel, en het BMW Curved Display brengen een eigen stijl en digitalisering in het interieur. De lichtstrip vormt een aanvulling op de standaard Ambiance verlichting. De van binnenuit met LED's verlichte strip met 'X7' opschrift (of het M logo bij de X7 M60i xDrive) is een integraal onderdeel van de lichteffecten die zich aanpassen op de omstandigheden. De transmissiehendel is voorzien van een nieuw design.

Naast 4-zone automatische klimaatcontrole, een glazen panoramadak en een hi-fi systeem zijn er ook de comfortstoelen voor bestuurder en voorpassagier, een met leder bekleed sportstuurwiel met schakelpaddles en een nieuw opbergvak met draadloze oplaadmogelijkheid voor mobiele apparaten. Prominent op de optielijst staan het glazen panoramadak Sky Lounge (verlicht met LED elementen), het Bowers & Wilkins Surround Sound System en het nieuwe Travel & Comfort systeem. Voor bestuurder en voorpassagier behoren ook actieve stoelventilatie en een massagefunctie tot de mogelijkheden. Met het nieuwe Comfort Pack zijn ook de stoelen op de tweede en derde zitrij verwarmbaar, net als het stuurwiel en de armsteunen voorin.

De nieuwste generatie zescilinder-in-lijn debuteert in de X7 xDrive40i. Er zijn innovaties voor het verbrandingsproces, de uitwisseling van verbrandingsgassen en inlaatlucht, klepaansturing, injectie en ontsteking. Het resultaat zijn betere prestaties en tegelijkertijd enige efficiëntie. Het vermogen van de motor ligt 35 kW (47 pk) hoger dan voorheen, met in totaal 280 kW (380 pk). Het koppel is met 70 Nm toegenomen tot 520 Nm, met dankzij de mild hybrid technologie een tijdelijke piek van 540 Nm.

Verschillende aanpassingen voor de zescilinder-in-lijn dieselmotor van de nieuwe BMW X7 xDrive40d zorgen voor een minder hoog verbruik en emissie. Het vermogen van de motor bedraagt 259 kW (352 pk). De dieselmotor levert een koppel van 700 Nm, met dankzij het mild hybrid systeem een piek van 720 Nm.

Alle motoren hebben iets belangrijks gemeenschappelijk: de integratie van een nieuwe generatie 48V mild hybrid technologie. Bij deze nieuwe versie zorgt een in de aandrijflijn geïntegreerde starter/generator voor 9 kW (12 pk) extra vermogen en 20 Nm extra koppel. Alle motoren worden gecombineerd met een 8-traps Steptronic Sport transmissie met schakelpaddles aan het stuurwiel en een Sprint functie. De xDrive vierwielaandrijving zorgt ervoor dat het vermogen, ook op onverharde of ongelijke ondergrond, optimaal op de weg wordt overgebracht.

Het comfort en de veiligheid in de nieuwe BMW X7 worden verbeterd dankzij een uitgebreid aanbod van geautomatiseerde rij- en parkeersystemen. Nieuw zijn onder meer de extra functies van Front Collision Warning, dat nu ook tijdens het afslaan aanrijdingen voorkomt met fietsers, voetgangers en tegemoetkomend verkeer. Bij de optionele Active Cruise Control met Stop & Go functie hoort ook de automatische Speed Limit Assist die gebruikmaakt van routebegeleiding en verkeersbordherkenning. Ook nieuw is een functie die waarschuwt voor een dreigende aanrijding bij het openen van een portier.

De standaard Parking Assistant omvat ook de Reversing Assistant Camera en Reversing Assistant (achteruitrijassistent). In combinatie met het optionele Parking Assistant Professional kan de Reversing Assistant het achteruitrijden van de bestuurder overnemen voor een afstand van maximaal 200 meter. De nieuwe Trailer Assistant maakt manoeuvreren met een aanhanger gemakkelijker. De nieuwe Manoeuvre Assistant kan manoeuvres over een afstand van tot 200 meter opslaan. De eerstvolgende keer dat de BMW bij een opgeslagen beginpunt aankomt, kan de Manoeuvre Assistant al deze taken automatisch uitvoeren. De assistent bedient hierbij het gaspedaal, de remmen, het sturen en wisselt zelf tussen de voor- en achteruitversnelling. Tijdens het uitvoeren van de automatische manoeuvre kan de bestuurder zijn aandacht vestigen op de omgeving van de auto.

De standaard Live Cockpit Plus in de X7 omvat de nieuwste versie van het iDrive bedieningssysteem. Het is gebaseerd op het Operating System 8 en maakt gebruik van het Curved Display, dat wordt gevormd door een 12,3 inch informatiedisplay en een Control Display van 14,9 inch. Het met cloudgegevens werkende navigatiesysteem Maps is optioneel uit te breiden met Augmented View op het Control Display. De optionele Digital Key Plus maakt het mogelijk om de X7 op afstand te ont- en vergrendelen via de smartphone, via extra beveiligde ultrabreedband (UWB) technologie. Ook biedt de X7 de voordelen van geoptimaliseerde smartphone integratie en een gepersonaliseerd BMW ID.

AutoCoach