8 september 2017
 

BMW Concept X7

BMW onthult Concept X7

Autozine
8 september 2017 | BMW onthult de Concept X7 iPerformance tijdens de internationale autotentoonstelling IAA 2017 in Frankfurt. De Concept X7 iPerformance heeft een opvallend gelijnde carrosserie en een ruim zespersoons interieur dat functioneel is vormgegeven en is afgewerkt met hoogwaardige materialen. Ook aan boord: een infotainmentsysteem dat voor maximale connectiviteit zorgt. De Concept iPerformance is voorzien van de eDrive technologie in combinatie met een TwinPower Turbo benzinemotor. Deze plug-inhybride aandrijflijn is volgens BMW efficiƫnt en dynamisch. Ook lokaal emissievrij rijden is mogelijk.

Het exterieurdesign, het indrukwekkende formaat en de harmonieuze proporties geven dit model een bijzonder moderne, krachtige en dynamische uitstraling. Het luxueuze karakter van de BMW Concept X7 iPerformance komt vooral in het interieur tot uiting. Dat is niet alleen ruim als gevolg van het formaat van de auto, het kenmerkt zich ook door het samenspel van de ingetogen vormen en de ruime indruk die het interieur maakt. De vele gepersonaliseerde, digitale connectiviteitsmogelijkheden zorgen ervoor dat het interieur kan worden gebruikt als rust- of juist als werkplek.

BMW X7

De zes stoelen zijn gerangschikt in drie rijen. Vier stoelen hebben een exclusief individueel design. Ze zijn aan de bodem bevestigd met een slank stoelframe, zodat de personen die erachter zitten veel beenruimte hebben. De donker olijfkleurige lederen bekleding met subtiele goudkleurige pigmentatie op de zitting en de rugleuning van de stoelen contrasteert fraai met het in de kleur Smoke White uitgevoerde leder waarmee de overige delen van de stoelen zijn bekleed. De schelpvormige achterzijde van de stoelen zijn eveneens bekleed met leder, wat voor een extra luxueuze uitstraling zorgt.

De donkere schouderlijn onder de ruiten vormt een horizonachtig designaspect in het interieur. Verder is weinig versiering in het interieur aangebracht. Bijzonder zijn echter de panelen van essenhout, met open poriën en een donkere, matte afwerking. Enkele matte en gepolijste aluminium details dragen verder bij aan de stijlvolle uitstraling. Het gevoel van ruimte wordt versterkt door de subtiele laserverlichting in de dakhemel en de dynamische ambiance- en contourverlichting.

In het moderne, ingetogen vormgegeven interieur heeft het op vertrouwde BMW-wijze naar de bestuurder gerichte dashboard een centrale rol. Door hun vormen en oppervlakken vormen het instrumentenpaneel, de middenconsole en de portieren zich om de bestuurder. De hogere zitpositie zorgt voor een uitstekend zicht rondom en op de weg. De nieuwe BMW designtaal met grote oppervlakken en strakke lijnen geven het instrumentenpaneel een minimalistisch, modern aanzien. De 12,3-inchdisplay van het instrumentenpaneel en de centrale touchscreen informatiedisplay zijn vlak naast elkaar geplaatst, waardoor ze optisch een geheel lijken te vormen. Dankzij een nieuw bedieningsconcept kunnen de twee displays op interactieve wijze worden gebruikt. Eronder hebben ook de nauwkeurig vormgegeven midden- en tunnelconsole een functioneel, minimalistisch uiterlijk. Subtiel verlicht kristalglas in de kleur Silver Night siert bedieningselementen als de keuzehendel van de transmissie, de iDrive Controller en de multifunctionele knoppen op het stuurwiel.

BMW X7

De passagiers op de tweede zitrij genieten ook van gepersonaliseerd infotainment via hun eigen touchscreenmonitors van het entertainment-systeem. Hier laat de Concept X7 iPerformance zien hoe de BMW Group naadloze integratie van de digitale wereld van de klant nastreeft via BMW Connected. Zo hebben de passagiers bijvoorbeeld toegang tot gepersonaliseerde, digitale diensten waarmee ze de rit comfortabeler, plezieriger of productiever kunnen maken. De content kan daarbij zelfs worden gedeeld met de andere inzittenden. Zo kunnen passagiers een muzieknummer doorgeven aan het audiosysteem van de auto via de touchscreen, een interessant artikel doorsturen of een adres uit een e-mail doorgeven aan het navigatiesysteem van de auto. De communicatiestroom tussen de schermen achterin en de display voorin wordt gevolgd door interactieve LED-choreografie.

De carrosserie van de BMW Concept X7 iPerformance weerspiegelt de luxe binnen. De strakke, verticale oppervlakken maken samen met de aanzienlijke bodemspeling direct duidelijk dat de BMW Concept X7 een X-model is. Tegelijkertijd spreekt de auto een eigen designtaal die nieuw is voor BMW, waarbij tal van details en designelementen voor onderscheid zorgen ten opzichte van de vorige modellen. Het samenspel tussen een beperkt aantal strakke lijnen en fraai gevormde oppervlakken zorgt ervoor dat dit model modern en exclusief oogt.

De voorzijde van de BMW Concept X7 iPerformance is een eyecatcher. Alleen al de hoogte van de auto zorgt ervoor dat het een imposante verschijning is. Klassieke BMW-elementen zijn op een nieuwe manier geïnterpreteerd en gegroepeerd. De grote, verticale nierengrille trekt onmiddellijk de aandacht. Het frame en de spijlen bestaan uit één stuk en ogen robuust. Bij een nadere blik zijn echter de contrasten zichtbaar tussen de glimmende randen en de matte oppervlakken, die ervoor zorgen dat de voorzijde extra levendig en stijlvol oogt.

BMW X7
KwikFit

De bovenste delen van de sierlijk langgerekte dubbele koplampen met BMW laserlicht sluiten aan op de grille. Een blauwe X-vorm in het BMW laserlicht maakt duidelijk dat de BMW Concept X7 tot de SAV-familie van BMW behoort. De koplampen en de nierengrille vormen samen een spannend contrast tussen horizontale dynamiek en verticale robuustheid, waarbij traditionele BMW designkenmerken op een compleet nieuwe wijze terugkeren. De grote, nauwgezet vormgegeven oppervlakken omringen de vertrouwde BMW designkenmerken en de voorzijde oogt harmonieus en gespierd.

De voorbumper is voorzien van een opvallend sierelement, dat zich uitstrekt over de gehele breedte en de buitenste luchtinlaten aan de bovenzijde afbakent. Hierdoor oogt de voorzijde nog markanter. Kenmerkende X-features zoals de trapeziumvormige bumpers en de onderzijdebescherming zijn op bijzonder subtiele, smaakvolle wijze vormgegeven.

De BMW Concept X7 iPerformance oogt luxueus en imposant, waarbij de bodemvrijheid die kenmerkend is voor de X-modellen opvalt. De praktisch verticale voorzijde en de opvallende, eveneens bijna verticale achterzijde en de scherp oplopende lijn van het achterwiel naar de achterklep zorgen voor een gespierde, moderne uitstraling. Dankzij de hoog gepositioneerde lijnen op de flanken oogt het silhouet van de auto zelfverzekerd. De lange schouderlijn laat de auto langer lijken en vormt een opvallend detail op de flanken. Ook vormt deze lijn een afscheiding tussen de grote raamsectie (die een inkijkje geeft in het grote interieur) en de gespierde metalen delen.

BMW X7

Voor het eerst bij een X-model zijn de wielkasten cirkelvormig, wat het exclusieve en elegante lijnenspel van de flanken benadrukt. De krachtig ogende wielkasten sluiten fraai aan op de oppervlakken eromheen. Deze oppervlakken worden richting de achterzijde steeds groter en ogen steeds krachtiger, wat het dynamische karakter van de auto onderstreept.

Een opvallende verchroomde strip in de dorpels biedt tegenwicht voor de langgerekte schouderlijn van de auto en de carrosseriedelen eronder. Net als het sierelement in de voorbumper omlijst de verchroomde strip op de dorpels de Air Breathers als verticaal accent, waarna ze recht naar achter doorlopen. Deze omlijsting van de openingen in voor- en achterzijde en op de zijkanten geven de auto een robuuste aanblik.

De exclusieve carrosseriekleur Manhattan metallic (olijfgroen-brons) laat de oppervlakken en de vormen nog beter tot hun recht komen. Met hun gedurfde meerspaaksdesign koppelen de lichtmetalen 23-inchwielen de krachtige uitstraling van BMW's X-modellen aan de exclusiviteit van luxueuze BMW sedans, terwijl de aerodynamisch geoptimaliseerde inzetten tussen de spaak ongewenste luchtwervelingen tegengaan. Verder verbeteren luchtgeleiders aan de voor- en achterzijde de luchtstroming rond de auto. Het zijn ook een optische verwijzing naar de efficiënte plug-inhybride aandrijflijn van deze conceptauto. Als de Concept X7 iPerformance van boven wordt bekeken, is een andere highlight zichtbaar. Net als de zijruiten wordt ook het panoramadak omlijst door een opvallende verchroomde strip, die zich uitstrekt van de ene A-stijl naar de achterzijde en langs de andere zijde weer terug naar voren.

BMW X7

De achterkant is voorzien van verticale luchtgeleiders, terwijl de sierlijke achterlichten met stijlvolle chroomstrip tussen de lichtunits ervoor zorgen dat de achterzijde minder massief oogt. De markante achterlichtunits hebben een driedimensionale L-vorm. De afwezigheid van uitlaatsierstukken in de achterbumper verwijzen naar de plug-inhybride aandrijflijn van de auto. En ten slotte is de subtiel vormgegeven bescherming van de onderzijde aan de achterkant niet alleen nuttig buiten de gebaande paden, maar ook een stylingdetail.

AutoCoach
BMW maakt prijzen X7 bekendBMW maakt prijzen X7 bekend
19 november 2018
BMW introduceert X7BMW introduceert X7
17 oktober 2018
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum