1 april 2012
BMW i8
Nieuws

BMW i8

BMW onthult i8 Concept Spyder

1 april 2012 - BMW onthult de i8 Concept Spyder. Na de i3 Concept en de i8 Concept is dit het derde studiemodel van BMW i. De open tweezitter beleeft op 23 april op de Beijing Motor Show zijn wereldpremière. De onthulling van de Spyder betekent een volgende stap op weg naar serieproductie van de BMW i8.

Op zoek naar een BMW i8 Coupe?
Nederland Mobiel heeft er 3 vanaf € 104.950,-

BMW i8 Coupe

De BMW i8 Concept Spyder is een voorbeeld van de nieuwe benadering van het begrip 'premium' door BMW i; sterker gedefinieerd door duurzaamheid.

BMW i8

De BMW i8 Concept Spyder is voorzien van "eDrive" aandrijvingtechnologie; een plug-in hybride concept. De 1,5-liter TwinPower Turbo driecilindermotor levert een vermogen van 164 kW (223 pk) en een koppel van 300 Nm. De in eigen huis ontwikkelde elektromotor (96 kW) assisteert als maximale prestaties nodig zijn. Het gecombineerde vermogen bedraagt dan 260 kW (354 pk).

De auto is gebouwd volgens de op gewichtsbesparing gerichte "LifeDrive" bouwwijze, bestaande uit een aluminium basis en carbon opbouw. Mede hierdoor levert de auto sportwagenprestaties, zoals een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 5 seconden en een topsnelheid van 250 km/u (begrensd). Dit prestatieniveau gaat samen met een zeer laag gemiddeld verbruik van 3 l/100 km. Bovendien kan een afstand van 30 kilometer puur elektrisch afgelegd worden.

De BMW i8 Concept Spyder is daarnaast een podium voor een aantal opvallende nieuwe constructies. Dat zijn bijvoorbeeld de deuren die naar boven opendraaien. En in de bagageruimte zijn twee elektrische kickboards ondergebracht, een soort kruising tussen een skateboard en een step voor flexibele mobiliteit buiten de auto.

BMW i8

Voorbeelden van innovaties in het interieur zijn de interfaces met smartphones, zoals 'carfinder' (om de auto op grote parkeerterreinen te kunnen terugvinden), functies om de dichtstbijzijnde laadstations te tonen, de accu's op te laden op vooraf ingestelde tijden en om de actuele laadtoestand van de accu te bekijken. Het volledig opladen van de accu vergt 1 uur en 45 minuten.

XLLease