2 april 2014
BMW i8

BMW i8

BMW maakt prijs i8 bekend

Autozine
2 april 2014 | BMW introduceert de BMW i8 in de speciale First Edition-uitvoering vanaf 149.000 euro. De levering van deze plug-in hybride 2+2 sportcoupé start komende zomer. Hoogstaande prestaties zouden samen gaan met het verbruik en de uitstoot van een compacte stadsauto. Een brandstofconsumptie van gemiddeld 2,1 l/100 km zou volgens BMW haalbaar zijn, bij een CO2-emissie van 49 g/km.
 

De BMW i8 is 4.689 mm lang, 1.942 mm breed en 1.293 mm hoog. Het is een sportcoupé met klassieke stijlelementen, zoals de lange voorkant, de korte overhang voor en achter en de aflopende daklijn. Maar ook met onderscheidende elementen als de vleugeldeuren en het "Black Belt Design" van BMW i. Om gewicht te besparen is het passagierscompartiment van de BMW i8 gemaakt van het sterke en lichte CFRP (Carbon Fibre Reinforced Plastic). Mede dankzij deze lichtgewicht Life-module weegt de BMW i8 zo'n 1.485 kg (DIN), vergelijkbaar met dat van een middenklasse auto.

BMW i8

De van aluminium en magnesium vervaardigde Drive-module herbergt achterin de volledig nieuw ontwikkelde 1,5-liter TwinPower driecilinder turbomotor met 170 kW (231 pk) vermogen. Centraal in de Drive-module is het lithium-ion-accupakket met diverse elektronische regelunits ondergebracht. Voorin in de module bevindt zich de elektromotor met 96 kW (131 pk) vermogen. Deze bouwwijze levert een laag zwaartepunt op en een voor de wegligging gunstige gewichtsverdeling van 50% voor en 50% achter.

Met een volle accu is het mogelijk een afstand tot 37 kilometer puur elektrisch af te leggen, met een maximumsnelheid van 120 km/u. Aan de andere kant biedt de BMW i8 sportieve prestaties met veel tractie en een sportieve wegligging, mede dankzij de standaard Dynamic Damper Control. Benzinemotor en elektromotor leveren een gezamenlijk vermogen van 266 kW (362 pk) en een koppel van 570 Nm. De meeste kracht gaat daarbij naar de achterwielen. Die worden via een zestrapsautomaat aangedreven door de benzinemotor. De elektromotor drijft de voorwielen aan via een tweetrapsautomaat.

BMW i8

De BMW i8 wordt geleverd in de speciale First Edition-uitvoering. Het uiterlijk wordt onder meer gekenmerkt door de lichtmetalen 20-inch wielen met daarachter goed zichtbare, speciale BMW i remklauwen met accenten in BMW i Blau. De koplampen, bochtverlichting, parkeerverlichting, richtingaanwijzers en derde remlicht zijn voorzien van LED-techniek. Naast alle veiligheids- en comfortvoorzieningen is de auto standaard voorzien van lederen bekleding, een zeer uitgebreid pakket online-diensten van BMW ConnectedDrive en elektrisch verwarmbare en verstelbare voorstoelen. Bijzondere details zijn onder meer de matzwart lederen motorafdekking en de van krasbestendig, diep zwart keramiek gemaakte versnellingspook.

In het dashboard zijn een hifisysteem van Harman Kardon en het navigatiesysteem BMW Professional geïntegreerd. Navigatie- en rij-informatie is perfect zichtbaar voor de bestuurder dankzij BMW Head-up Display.

BMW i8

De i8 First Edition is zo compleet uitgerust dat alleen nog optioneel de in de binnenspiegel geïntegreerde garagedeuropener, BMW i interieurdesign 'Halo' en een internetabonnement te bestellen zijn. Eind 2014 is ook laserlicht als optie mogelijk.