18 mei 2022

BMW 3-Serie

BMW 3-Serie aangepast voor 2022

18 mei 2022 - De BMW 3-Serie sedan en Touring zijn aangepast voor modeljaar 2022. Ze krijgen een scherper design en duidelijke verbeteringen op het vlak van digitalisering, bediening en uitrusting. Het BMW Operating System 8 en het Curved Display doen hun intrede in het interieur. Alle uitvoeringen van de vernieuwde 3-Serie hebben standaard een 8-traps Steptronic transmissie met schakelpaddles aan het stuurwiel en een nieuw ontworpen transmissiehendel.

Op zoek naar een BMW 3-Serie?
bynco heeft er 17 vanaf € 25.283,-

BMW 3-Serie

De sportieve uitstraling van de nverieuwde BMW 3-Serie krijgt extra glans door helder gestructureerde oppervlaktes, dynamische lijnen en grote luchtinlaten aan de voorzijde. De nieuw ontworpen koplampen en nierengrille zorgen voor een sterke visuele impact. De koplampen met LED technologie zijn smaller, met duidelijke contouren en dagrijverlichting in een omgekeerde L-vorm. De aangepaste contouren en nieuwe dubbele spijlen geven de BMW nierengrille een krachtigere aanblik. De luchtinlaten met hoogglans zwarte omranding onder de nierengrille zorgen voor koeling van de remmen en voegen een elegant element toe aan het uiterlijk.

BMW 3-Serie

Adaptieve LED koplampen zijn optioneel. Die zijn herkenbaar aan blauwe accenten in de lampbehuizing. Door blauwe lichteffecten onder de koplampunits krijgt de voorzijde in het donker een uniek voorkomen. De adaptieve LED koplampen bieden diverse functies zoals bochtverlichting en een niet-verblindende matrix grootlichtfunctie met dynamische regeling voor het bereik en de breedte van de lichtbundel.

Aan de achterzijde geeft het horizontale lijnenspel, de smalle lichtunits en brede wielkuipranden accentueren de brede, gespierde stand op de weg. De uitlaatuiteinden hebben nu een diameter van 90 of 100 millimeter, afhankelijk van de motorvariant. Bovendien zijn alle modellen voorzien van 17 inch lichtmetalen wielen.

Het karakter van de 3-Serie komt meer tot zijn recht met het Model M Sport. Dit pakket omvat nieuwe zaken zoals een honingraatstructuur voor de BMW nierengrille, een specifiek design voor de voor- en achterbumper en nieuwe 18 inch lichtmetalen M wielen (achter breder). De BMW Performance modellen, M340i en M340d, van BMW M GmbH vallen eveneens op door een nog meer geprononceerd uiterlijk. Die zijn te herkennen aan de BMW nierengrille in mesh design, lichtmetalen M wielen van 18 inch of 19 inch (optioneel), trapeziumvormige uitlaatuiteinden en glanzend zwarte M spiegelkappen.

Het M Sport Pack Pro is nieuw op de optielijst. Het is leverbaar als aanvulling op het Model M Sport en eveneens voor de modellen van M GmbH. Het pakket omvat een uitgebreide M hoogglans Shadow Line uitrusting en een M Sportremsysteem met rode remklauwen. Met achteraf BMW M Performance Parts is het sportief-dynamische karakter meer te accentueren.

Het aanbod aan carrosseriekleuren is uitgebreid met Skyscraper Grey metallic en M Brooklyn Grey metallic als onderdeel van het Model M Sport. De kleuren lndividual Frozen Pure Grey metallic en Frozen Tanzanite Blue metallic zijn eveneens toegevoegd.

De op de bestuurder gerichte cockpit krijgt meer gestalte door het Curved Display. Een 12,3 inch informatiedisplay achter het stuurwiel en een 14,9 inch Touch Control Display zijn samengevoegd tot een groot gebogen scherm met weergave in hoge resolutie. Het aantal fysieke schakelaars is aanzienlijk verminderd ten faveure van bediening door aanraking en spraak. De transmissieschakelaar van de 8-traps Steptronic transmissie is eveneens van een nieuw ontwerp. Die maakt deel uit van een bedieningspaneel in de middenconsole waarin zich ook de Start/Stop knop, de iDrive Controller, de Driving Experience Control schakelaars, de parkeerrem en de bediening van andere voertuigfuncties bevinden.

Een automatische airconditioning met 3-zone regeling behoort tot de standaarduitrusting. De functies zijn via spraak of via aanraking op het Touch Control Display te bedienen. De standaarduitrusting is verder uitgebreid met een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, een uitgebreid opbergpakket en Park Distance Control (PDC) met sensoren voor en achter. Alle modellen hebben nu ook Live Cockpit Plus inclusief Maps navigatie.

De 3-Serie is beschikbaar met TwinPower Turbo motoren en er zijn versies met geëlektrificeerde Plug-in Hybride en 48 volt Mild Hybrid aandrijvingstechnologie. Bij de 3-Serie Sedan is te kiezen uit drie Plug-in Hybride versies en bij de 3-Serie Touring zijn dat er vier. Voor beide modellen zijn er vier benzine- en vier dieselmotoren beschikbaar met vier of zes cilinders. Onderdeel van dit aanbod is een viercilinder motor met een in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk plus verbeterd turbosysteem om de vermogensafgifte te optimaliseren. Verder zijn er nog de twee Performance modellen van BMW M GmbH met zeer sportieve karakteristieken.

Dat betekent dat de 3-Serie leverbaar is met vermogens van 110 kW (150 pk) tot aan 275 kW (374 pk) (gemiddeld brandstofverbruik van 1,8 - 8,7 l/100 km in WLTP-cyclus en CO2 uitstoot gemiddeld van 40 - 198 g/km in WLTP-cyclus). De Mild Hybrid technologie belooft een snelle gasrespons en enige efficiëntie bij de 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en de vier dieselmotoren. Alle motoren zijn gekoppeld aan een 8-traps Steptronic transmissie, inclusief schakelpaddles achter het stuurwiel. Optioneel is er een 8-traps Steptronic Sport transmissie. xDrive is standaard bij de topmodellen. De vierwielaandrijving is als optie mogelijk voor twee kleiner gemotoriseerde benzineversies van de 3-Serie Sedan (een benzineversie bij de 3-Serie Touring), voor twee dieselversies en voor de Plug-in Hybride modellen.

Comfort en veiligheid zijn naar een volgend niveau getild door een hele reeks geautomatiseerde systemen voor assistentie bij rijden en parkeren. Tot de standaarduitrusting behoren Approach Control Warning met remassistent, die behalve voertuigen ook fietsers en voetgangers detecteert. Ook Cruise Control met remfunctie, Speed Limit Display met weergave van inhaalverboden, Manual Speed Limit Assist en Lane Departure Warning zijn standaard. Opties zijn Lane Change Warning, BMW Head-Up Display en Driving Assistant Professional met Steering and Lane Control Assistant, Active Cruise Control met Stop & Go functie, Automatic Speed Limit Assist, route monitoring functie en verkeersbordherkenning. De optionele Parking Assistant biedt onder meer een achteruitrijcamera en achteruitrij-assistentie. De Parking Assistant Plus - met Park View, Panorama View en Remote 3D View functies - en de Drive Recorder zijn ook als opties beschikbaar.

Het nieuwe BMW Operating System 8 voor iDrive opent de weg naar verregaande connectiviteit en snelle dataverwerking. De bediening is intuïtief, waarbij het Curved Display en de capaciteiten van de Intelligent Personal Assistant een cruciale rol spelen. De My BMW App fungeert als een digitale interface tussen bestuurder en auto en speelt ook een rol bij de controle van het laadproces van de hoogvoltage-accu in de Plug-in Hybride modellen. In de 3-Serie Sedan en 3-Serie Touring kunnen klanten gebruik maken van BMW ID voor een gepersonaliseerde gebruikerservaring en van Smartphone Integratie met Apple CarPlay en Android Auto. Tegelijk zorgt BMW ConnectedDrive Upgrades voor automatische updates met de nieuwste software. De inhoud van de upgrades reikt van nieuwe services tot verbeterde voertuigfuncties.

AutoCoach
AutoCoach