11 juli 2008
BMW 3-Serie Touring (2005 - 2012)

BMW 3-Serie Touring (2005 - 2012)

Facelift voor BMW 3 Serie sedan en Touring

Autozine
11 juli 2008 | De BMW 3 Serie heeft een facelift ondergaan. De voorzijde is voortaan herkenbaar aan ronde koplampen (nu standaard voorzien van coronaringen), afgeronde nieren en twee extra lijnen op de motorkap. De scherper gemodelleerde dorpels verlenen de BMW 3 Serie bovendien een dynamisch en gestrekt profiel. De vernieuwde achterzijde met standaard LED achterlichten rondt het geheel af en zorgt, samen met de tot 24 mm bredere spoorbreedte voor meer nadruk op de breedte van de auto.
 

De benzine-modellen zijn allen uitgerust met de directe benzine-inspuiting High Precision Injection en behoren tot de lichtste ter wereld. De BMW 330d is zelfs voorzien van een nieuw ontwikkelde direct ingespoten diesel motor met opnieuw gunstigere verbruik- en vermogenswaarden: 180kW/245pk en een verbruik van slechts 5,7l/100km.

BMW 3-Serie Touring (2005 - 2012)

Voor overzichtelijkheid en eenvoudige bediening zorgt de nieuwste generatie van iDrive (optie). De weergave van de functies en instellingen via een hoge-resolutiedisplay (8,8 inch) claimt optimale afleesbaarheid en overzicht. Bovendien is de grafische weergave van de menu's opnieuw vormgegeven. De nieuwe, rondom de iDrive-controller gegroepeerde Direct Access-toetsen zijn verschillend van vormgeving en daardoor makkelijker te vinden. Voor meer comfort en snelheid beschikt het navigatiesysteem "Professional" over een 80Gb harddisk voor kaartmateriaal en audiobestanden. Zo zijn muziekbestanden van CD's, MP3-spelers en USB-sticks naar deze harde schijf te kopiëren.

BMW 3-Serie Touring (2005 - 2012)

Om tractie en spoorstabiliteit in bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden als regen en sneeuw te verbeteren, is als optie de verder verbeterde vierwielaandrijving xDrive verkrijgbaar. xDrive is voor het eerst ook in combinatie met een viercilinder dieselmotor leverbaar: de BMW 320d. Daarnaast is de BMW 318d nu voor het eerst ook leverbaar met de efficiënte zestraps automatische versnellingsbak. Bovendien wordt de uit de BMW M3 bekende Dual Clutch Transmission (DCT) in iets aangepaste vorm leverbaar op de 335i Coupé en Cabrio.

BMW 3-Serie Touring (2005 - 2012)

Het interieur van de nieuwe BMW 3 Serie laat zich helemaal naar eigen smaak inrichten. Daartoe staat een ruime sortering nieuwe kleuren en bekledingsmaterialen ter beschikking. Bovendien zijn de diverse bedieningselementen in het interieur nu voorzien van een matchromen afwerking.