1 juni 2016
BMW 3-Serie GT

BMW 3-Serie GT

BMW 3-Serie GT ondergaat facelift

Autozine
1 juni 2016 | BMW presenteert de vernieuwde 3-Serie Gran Turismo, een model dat drie jaar geleden als nieuw lid aan de 3-Serie familie werd toegevoegd. De vernieuwde versie valt op door sportieve accenten en extreem rijke standaarduitrusting. Er is keuze uit drie benzine- en vijf dieselmotoren die meer vermogen combineren met een tot 14% lager verbruik. Het interieur is afgewerkt met nieuwe materialen en tevens is het navigatiesysteem Professional beschikbaar. De gefacelifte 3-Serie GT staat vanaf juli in de showroom en is per direct te bestellen.

Op zoek naar een BMW 3-Serie GT?
bynco heeft er 7 vanaf € 17.604,-

BMW 3-Serie GT

Met een lengte van 4,82 m is de BMW 3-Serie Gran Turismo om en nabij 20 cm langer dan de andere leden van de 3-Serie familie. Voor modeljaar 2016 is de vormgeving van 3-Serie GT aangepast voor een dynamischer uitstraling, zowel van voren als van achteren. Nieuw zijn standaard LED-koplampen voor zowel dim- als grootlicht en LED-mistlampen. De BMW 3 Serie Gran Turismo krijgt daarmee een sportievere aanblik. Ook oogt hij breder en de aangepaste LED-achterlichtunits en het pittigere lijnenspel geven ook de achterzijde een krachtigere uitstraling.

BMW 3-Serie GT

Het interieur van de 3-Serie Gran Turismo is aangepast met nieuwe materialen en accenten. Verchroomde randen van bedieningselementen, decoratieve houten elementen, kleuren en lederen bekledingsvarianten moeten de kwaliteitsbeleving naar een hoger niveau tillen.

De laatste versie van het BMW navigatiesysteem Professional (voor het eerst verschenen in de nieuwe 7-Serie) is nu ook beschikbaar voor de 3-Serie Gran Turismo; het eerste model van de 3-Serie die met dit verbeterde systeem leverbaar is. De hoofdfuncties van het bedieningsmenu zijn nu ondergebracht in tegels, waardoor de bediening logischer wordt. Het koppelen van mobiele telefoons gaat gemakkelijker, te meer doordat smartphones nu ook zijn te laden en te verbinden met de externe antenne via een draadloos inductielaadstation.

BMW 3-Serie GT

Er is een nieuwe generatie motoren voor de 3-Serie GT beschikbaar. Het gamma omvat drie volledig nieuwe benzineversies met vermogens van 135 kW (184 pk) tot 240 kW (326 pk) en vijf dieselvarianten van 110 kW (150 pk) tot 230 kW (313 pk); met klassieke achterwielaandrijving of BMW xDrive vierwielaandrijving, met handgeschakelde zesbak of Steptronic automaat (brandstofverbruik gecombineerd: 4,3-7,7 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 112–175 g/km). Alle vier- en zescilinder benzineversies en de viercilinder diesels stammen van de nieuw ontwikkelde, modulaire BMW EfficientDynamics motorenfamilie en profiteren van TwinPower Turbo techniek. Een volledig nieuwe diesel is te vinden in de 325d Gran Turismo. De andere viercilinder diesels waren al beschikbaar sinds de introductie van de nieuwe motorengeneratie in de zomer van 2015.

Met de nieuwe motoren is duidelijke winst bereikt in efficiëntie, ondanks de toename van het vermogen. De reductie in brandstofverbruik en CO2-emissie ligt tussen de 4,5% bij de 318d Gran Turismo en 13,8% voor de 320d Gran Turismo. Geoptimaliseerde handgeschakelde en automatische transmissies, de Auto Start Stop-functie, Brake Energy Regeneration, automatische uitschakeling van de aandrijving van zaken als aircocompressor en dynamo, en de ECO PRO-modus dragen ook bij aan het bereiken van een zo laag mogelijk verbruik en een zo laag mogelijke uitstoot.

BMW 3-Serie GT
AutoCoach

De 320i Gran Turismo, de 318d Gran Turismo en de 320d Gran Turismo zijn standaard voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel is een 8-traps Steptronic automaat leverbaar. Alle andere motorvarianten zijn standaard uitgerust met de automaat. Dat betekent dat er nu drie modelversies meer dan voorheen (330iA Gran Turismo, 340iA Gran Turismo en 325dA Gran Turismo) exclusief met deze automatische transmissie worden geleverd. Door verbeteringen in efficiëntie, andere overbrengingsverhoudingen en verminderde slip van de koppelomvormer tijdens het wisselen van versnelling is ongeveer 3% besparing bereikt in verbruik en CO2-uitstoot.

Alle benzineversies van de 3-Serie Gran Turismo en de diesels 320d Gran Turismo en 330d Gran Turismo zijn optioneel leverbaar met xDrive. In de 335d xDrive Gran Turismo is deze vierwielaandrijving standaard.

BMW 3-Serie GT

Kopers van de 3-Serie GT kunnen kiezen uit de uitvoeringen Model Sport Line, Model Luxury Line en Model M Sport. De kleur Estoril Blue is exclusief beschikbaar voor de M Sport modellen. De 3-Serie Gran Turismo heeft een uitrusting met onder meer Cruise Control, Emergency Call, Park Distance Control, opbergpakket, automatische climate control, keyless engine ignition, Servotronic, zes airbags, LED-koplampen voor dim- en grootlicht, LED-mistlampen, een kleurenscherm met hoge resolutie en iDrive Controller en handsfree voorziening voor telefoneren (inclusief USB-aansluiting en Bluetooth audiostreaming) en een met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel.

Tenslotte zijn er twee nieuwe lakkleuren beschikbaar, drie nieuwe wieldesigns en additionele bekledingsvarianten en sierstroken voor het interieur.

BMW 3-Serie GT
Wittebrug
BMW maakt prijzen 3-Serie GT bekendBMW maakt prijzen 3-Serie GT bekend
15 februari 2013
BMW 3-Serie Gran Turismo in GeneveBMW 3-Serie Gran Turismo in Geneve
7 februari 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum