24 oktober 2006
BMW 3-Serie Cabrio

BMW 3-Serie Cabrio

BMW introduceert nieuwe 3-Serie Cabrio

Autozine
24 oktober 2006 | Tijdens de komende Detroit Auto Show begint BMW het nieuwe jaar goed met de wereldpremiere van de volledig nieuwe BMW 3 Serie Cabrio. De vierde generatie van de BMW 3 Serie Cabrio is voor het eerst voorzien van een lichtgewicht, in drie delen inklapbare hardtop die de nieuwe cabriolet tot een auto voor alle seizoenen maakt.
 

Behalve vier volwaardige zitplaatsen biedt het eigentijdse interieur van de nieuwe BMW 3 Serie Cabrio ruimte aan een middenconsole die de twee individuele zitplaatsen achterin van elkaar scheidt. Bovendien beschikt de auto over een variabele bagageruimte, voldoende voor twee grote koffers of twee golftassen.

BMW 3-Serie Cabrio

De auto is standaard voorzien van een doorontwikkeld iDrive, op afstand bedienbaar dak en 17 inch lichtmetalen wielen. Tot de leverbare opties behoren onder andere een warmtewerende lederen bekleding, hoogwaardig audiosysteem, alsmede functies voor navigatie en communicatie die oorspronkelijk werden ontwikkeld voor auto's in een hoger segment.

Voor de volledig nieuw ontwikkelde motorenreeks past BMW directe inspuiting toe. Alle benzinemotoren zijn uitgerust met High Precision Injection, dat zorgt voor optimale prestaties en een aanzienlijke brandstofbesparing. De reeks begint met een viercilinder HPI benzinemotor van 125kW/170pk. Topmodel is de BMW 335i Cabrio, met een zescilinder motor met Twin Turbo technologie en een vermogen van 225 kW/306 pk.

BMW 3-Serie Cabrio

Vanaf de Europese introductie op 24 maart 2007 is ook de BMW 330d Cabrio direct leverbaar. Deze beschikt over een zescilinder common rail dieselmotor met een vermogen van 170 kW/231 pk en een koppel van 500 Nm.