18 januari 2008
BMW 3-Serie Cabrio

BMW M3 Cabrio

BMW introduceert M3 Cabrio

Autozine
18 januari 2008 | Opnieuw wordt een model toegevoegd aan het BMW leveringsprogramma: de nieuwe BMW M3 Cabrio. Met zijn V8 en 420 pk aan vermogen zorgt deze cabriolet voor sportief rijplezier in de open buitenlucht.
 

Als basis voor de nieuwe BMW M3 Cabrio dient uiteraard de vierde generatie van de reguliere BMW 3 Serie Cabrio. In technisch opzicht heeft de cabriolet echter meer overeenkomsten met de BMW M3 Coupe. Behalve een 4,0 liter V8 met 420 pk is de BMW M3 Cabrio ook voorzien van een onderstel dat is berekend op topprestaties. Zo werd de wielophanging compleet nieuw ontwikkeld met gebruikmaking van lichtgewicht componenten, terwijl een high performance remsysteem garant staat voor de veiligheid.

BMW 3-Serie Cabrio

Standaard wordt het motorvermogen van de BMW M3 Cabrio via een handgeschakelde zesversnellingsbak overgebracht op de achterwielen. Volledig nieuw is echter de optioneel leverbare zeventraps M Double Clutch Gearbox (M DCG). Hierbij is de transmissie gecombineerd met twee geautomatiseerde koppelingen waardoor er aanzienlijk sneller geschakeld kan worden, zonder onderbreking van het vermogen. Uniek is dat M DCG standaard gecombineerd is met BMW Drivelogic. Hierdoor kan er uit verschillende schakelprogramma's gekozen worden die elk hun eigen karakteristiek bieden.

De nieuwe M DCG-transmissie is per maart leverbaar voor alle BMW M3 modellen.

BMW 3-Serie Cabrio