9 april 2015
 

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

Bentley toont Continental GT op AutoRAI

Autozine
9 april 2015 | Het nationale debuut van de gefacelifte Bentley Continental GT-range vindt plaats op de Amsterdam AutoRAI 2015 (17-26 april). Het uiterlijk is aangescherpt en het interieur krijgt nieuwe, eigentijdse accenten. De vernieuwde Continental GT is ook leverbaar met WiFi. De 6,0-liter W12-motor wint aan kracht en wordt tegelijkertijd zuiniger. Op de RAI is ook de Bentley Continental GT3 aanwezig. Het is voor het eerst dat deze racewagen in ons land is te zien.
 

De vernieuwde Bentley Continental GT-modellen zijn herkenbaar aan subtiele uiterlijke wijzigingen. Het frontaanzicht wordt bepaald door een nieuwe bumper, een kleinere grille en sterker geprononceerde wielkasten. De GT V8 S- en de GT Speed-modellen worden voortaan geleverd met een diffuser die de dynamiek extra benadrukt. Ook is er een complete reeks nieuwe wielen (20 en 21 inch) en zijn er nieuwe exterieurkleuren beschikbaar.

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

Op het dashboard springt de eigentijdse uitstraling van de nieuwe instrumenten en bedieningselementen in het oog. De interieurverlichting wordt voortaan verzorgd door LED's en de GT V8 S- en GT W12-modellen zijn nu ook leverbaar met hemelbekleding van Alcantara. Alle vernieuwde Continental GT-modellen zijn leverbaar met WiFi – mobiele apparaten als smartphones en tablets zijn zo te verbinden met het internet. Ook voor het interieur zijn er nieuwe kleurstellingen.

De 6,0-liter W12 twin-turbo van de Continental GT W12 levert voortaan 434 kW/590 pk en 720 Nm (voorheen: 423 kW/575 pk en 700 Nm). Ondanks het hogere vermogen en koppel verbruikt de W12 circa 5% minder brandstof dan zijn voorganger. Dit komt onder meer doordat cilinderuitschakeling nu standaard is: bij lage belasting functioneert de W12 als een zescilinder.

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

De Bentley Continental GT3 is op de RAI voor het eerst in Nederland te zien. Met deze racewagen keerde Bentley vorig jaar terug op de internationale circuits. Met succes: er werden al drie overwinningen behaald en in de prestigieuze Blancpain-series was Bentley goed voor een tweede plaats overall. 2015 wordt het eerste volledige raceseizoen voor de Continental GT3. Bentley komt aan de start met en fabrieksteam en tevens zijn er diverse klantenteams.