17 juni 2014
 

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

Bentley introduceert Continental GT3-R

Autozine
17 juni 2014 | Met de Continental GT3-R introduceert Bentley het meest exclusieve en dynamische lid van de Continental-familie tot dusver. Het model is geïnspireerd op de Continental GT3 raceauto die recent in de Blancpain Endurance Series op Silverstone de eerste overwinning voor Bentley boekte. De GT3-R, waarvan de productie beperkt blijft tot slechts 300 exemplaren, wordt in Crewe gebouwd en afgewerkt door Bentley's autosportdivisie.

De nieuwe tweepersoons GT is voorzien van een getunede versie van Bentley's 4.0-liter biturbo V8 en kan bogen op een vermogen van 426 kW (580 pk) en 700 Newtonmeter aan trekkracht. In combinatie met een gewichtsbesparing van 100 kg en kortere overbrengingen voor de automatische transmissie is de Bentley Continental GT3-R met een sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in 3,6 seconden de snelst accelererende Bentley ooit.

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

Vanzelfsprekend vertrouwt ook de GT3-R op vierwielaandrijving, nu voor het eerst met 'torque vectoring' (voor een optimale verdeling van de aandrijfkracht over de vier afzonderlijke wielen). Samen met een aangepast Electronic Stability Control-systeem en een sportievere setup voor het onderstel is de Continental GT3-R volgens de makers de meest dynamische en responsieve Bentley ooit geproduceerd voor de openbare weg.

Een compleet nieuw titanium uitlaatsysteem zorgt voor een geluid dat past bij de prestaties van de GT3-R. Het Carbon Silicon Carbide (CSiC) remsysteem voorziet in 420 mm grote remschijven met 8 zuigers vóór, gehuld in opvallend groen gespoten remklauwen, en 356 mm remschijven achter.

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

Uiterlijk is de GT3-R naast de hoogglans zwarte 21 inch lichtgewicht wielen te herkennen aan de Glacier White koetswerkkleur die alle 300 exemplaren siert, gecombineerd met koolstofvezel- en hoogglans zwarte accenten. De carbonfiber voorsplitter en achtervleugel, de koelsleuven in de motorkap en de two-tone striping benadrukken de potente prestaties van de Continental GT3-R.

In het interieur onderscheidt de GT3-R zich nadrukkelijk door een tweepersoons inrichting met vele koolstofvezelaccenten, Alcantara-bekleding en hoogwaardig Beluga-leer. De levendige groentinten in de stoelen, het instrumentarium, de deurpanelen en de contrasterende stiksels benadrukken het autosporterfgoed van Bentley.

Bentley Continental GT (2007 - 2017)
Profile
Bentley toont Continental GT op AutoRAIBentley toont Continental GT op AutoRAI
9 april 2015
Bentley Continental GT V8 S op IAABentley Continental GT V8 S op IAA
4 september 2013
Bentley Continental GT Speed ConvertibleBentley Continental GT Speed Convertible
2 januari 2013
Bentley Continental GT Speed in oktoberBentley Continental GT Speed in oktober
28 augustus 2012
 

Info

Techniek

Prijs

Forum