4 september 2013
 

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

Bentley Continental GT V8 S debuteert op IAA

Autozine
4 september 2013 | Bentley introduceert op de Frankfurt Motor Show de sportieve Continental GT V8 S. Deze nieuwe variant, die begin 2014 als coupé en convertible in Nederland leverbaar wordt bij Bentley Leusden, belooft dynamische prestaties dankzij een verlaagd en getuned onderstel, een aangescherpte besturing, opvallende 'S' stijldetails en een imposant geluid uit de opgewaardeerde 4-liter biturbo V8-krachtbron.
UnitedConsumers
 

In de Continental GT V8 S levert de twinturbo achtcilinder 389 kW (528 pk) bij 6.000 tpm en een enorm maximumkoppel van 680 Nm bij 1.700 tpm. Dat extra vermogen wordt aan de vier wielen afgeleverd via een close-ratio ZF 8-traps automaat en all-wheel-drive. Wanneer via de versnellingspook de S-stand wordt geselecteerd, belooft de V8 S zijn bestuurder met een extra scherpe reactie op het gaspedaal, terwijl de versnellingen hoger in toerental doorlopen, gevolg door snellere schakeltijden.

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

Het resultaat is een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 4,5 seconden voor de coupé (convertible: 4,7 sec), en een topsnelheid van 309 km/u (convertible: 308 km/u). De V8 S combineert die cijfers met een verbruik van 10,6 l/100 km, een CO2-waarde van 246 g/km (convertible: 10,9 l/100 km, 254 g/km) en een actieradius van ruim 800 kilometer op een tank brandstof.

Die prestatie- en verbruikscijfers zijn het gevolg van tal van innovatieve technologieën die ten grondslag liggen aan de V8-krachtbron van Bentley, met onder andere cilinderuitschakeling om brandstof te besparen wanneer de rijomstandigheden dat toelaten.

Naast een vermogenstoename wordt de Continental GT V8 S gekenmerkt door subtiele verbeteringen aan het chassis. Het onderstel van de S-modellen is met 10 mm verlaagd en de demping en anti-roll bar achter zijn stijver geworden. Bovendien heeft de 'S' een nieuwe setup voor de besturing gekregen. Verder is het Electronic Stability Control voor de GT V8 S geoptimaliseerd, met een grotere sliphoek bij hoge snelheden tot gevolg, evenals een snellere koppelopbouw na een ingreep van het systeem.

Aerodynamische verbeteringen aan de voorsplitter, de dorpels en de in hoogglans Beluga gespoten diffuser achter beperken de opwaartse druk aan de voorzijde en zorgen voor meer stabiliteit bij hoge snelheden.

Bentley Continental GT (2007 - 2017)

Uiterlijk zorgen de verlaagde wielophanging en de aerodynamische stijlaanpassingen voor een gespierdere uitstraling, die versterkt wordt door de hoogglans zwart gespoten grille en uitlaatpijpen. De opvallende 20 inch wielen, waar achter de rode remklauwen schuil gaan, zijn voorbehouden aan de S-modellen en 'V8 S' emblemen op de voorschermen versterken het S-voorkomen.

In het interieur worden de Continental GT V8 S-modellen gekenmerkt door speciale kleurcombinaties die tot uiting komen in de lederen bekleding en de stiksels. Discrete 'V8 S' emblemen zijn hier te vinden op de dorpellijsten.

KwikFit
Bentley toont Continental GT op AutoRAIBentley toont Continental GT op AutoRAI
9 april 2015
Bentley introduceert Continental GT3-RBentley introduceert Continental GT3-R
17 juni 2014
Bentley Continental GT Speed ConvertibleBentley Continental GT Speed Convertible
2 januari 2013
Bentley Continental GT Speed in oktoberBentley Continental GT Speed in oktober
28 augustus 2012
 

Info

Techniek

Prijs

Forum