27 september 2019
 

Bentley Bentayga

Bentley introduceert Bentayga Hybrid

Autozine
27 september 2019 | De Bentley Bentayga Hybrid maakt zijn opwachting op de Europese markt. Met een CO2-uitstoot van 79 gram per kilometer (WLTP) is de handgebouwde SUV met plug-in hybridetechnologie de meest efficiƫnte Bentley tot nu toe. De Bentayga Hybrid is Bentley's eerste stap naar een geƫlektrificeerde toekomst. In 2023 heeft Bentley van elk model een variant met elektrische aandrijfvorm in het programma.
AutoCoach

Hij combineert een 3,0-liter V6-turbomotor met een elektromotor die een maximum vermogen van 94 kW en een koppel van 400 Nm levert. Doordat het koppel direct beschikbaar is, wordt de vertraging van de turbo geëlimineerd. Het gecombineerde vermogen bedraagt 330 kW / 449 pk, het gezamenlijke koppel 700 Nm. De Bentayga Hybrid heeft een topsnelheid van 254 km/u en accelereert van 0 naar 100 km/h in 5,5 seconden.

Bentley Bentayga

De Bentayga Hybrid wordt geleverd met Intelligent Satellite Navigation. Deze berekent een route waarbij de energie van de hybride aandrijflijn zo efficiënt mogelijk wordt ingezet. De Bentayga Hybrid heeft drie rijprogramma's: EV Drive voor volledig elektrische aandrijving, Hybrid Mode voor een zo efficiënt mogelijke samenwerking tussen de benzine- en elektromotor en Hold Mode, waarin elektrische energie bewaard wordt voor de laatste kilometers tot de bestemming, bijvoorbeeld in de stad.

Met een CO2-uitstoot van 79 gram per kilometer (WLTP) en een gecombineerd verbruik van 3,5 l/100 km (WLTP) is de Bentayga Hybrid het meest efficiënte model dat Bentley tot nu toe heeft gebouwd. De auto heeft een totale actieradius van 747 kilometer en een elektrisch bereik van 39 kilometer (WLTP) op één acculading. Het accupakket kan in 2,5 uur worden opgeladen.

De Nederlandse consumentenadviesprijs van de Bentley Bentayga Hybrid is € 182.473.

Wittebrug
Bentley introduceert Bentayga SBentley introduceert Bentayga S
26 mei 2021
Bentley introduceert Bentayga PHEVBentley introduceert Bentayga PHEV
5 januari 2021
Bentley vernieuwt BentaygaBentley vernieuwt Bentayga
1 juli 2020
Bentley introduceert Bentayga SpeedBentley introduceert Bentayga Speed
14 februari 2019
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum