Publicatiedatum: 6 maart 2007
Autosalon van Geneve 2007
Autoshow

Autosalon van Geneve 2007

Klappers

Autoshow - Van 8 tot 18 maart opent de Autosalon van Genève voor de 77e keer de deuren. Zoals ieder jaar is dit de belangrijkste autoshow ter wereld met de belangrijkste primeurs ter wereld. Welke verrassingen komen er dit jaar onder het doek vandaan? Wordt het de Audi A5, Ford Mondeo, Volkswagen Golf Variant, Citroën C-Crosser of Peugeot 4007? Het waren allemaal klappers van primeurs. Applaus!

De aandachtstrekker bij Audi is de geheel nieuwe A5. Deze fraai gelijnde coupé wordt leverbaar met benzine- en dieselmotoren en verschijnt nog deze zomer op de wegen. Ook nieuw bij Audi zijn "e" modellen, super zuinige uitvoeringen van de A4 en A3.

Citroën stort zich in het immer groeiende SUV segment met de C-Crosser. De C4 Picasso is nu ook in 5-persoons uitvoering verkrijgbaar; de 7-persoons gaat voortaan door het leven als C4 Grand Picasso.

Autosalon van Geneve 2007

Daihatsu brengt geheel onverwacht de nieuwe Cuore mee. De auto is nog ruimer dan de voorganger en verschijnt midden 2007 bij de dealers.

Autosalon van Geneve 2007

Fiat brengt de nieuwe Bravo mee naar Genève. Zowel Fiat als Lancia hebben een nieuw logo en dat zal de bezoeker weten ook! Abarth is terug als sportief label bij Fiat.

Autosalon van Geneve 2007

Na een eerste presentatie in Parijs, toont Ford in Genève de definitieve productieversie van de nieuwe Mondeo. De auto is meteen als sedan en stationcar te bewonderen. Naast de geheel nieuwe Mondeo schittert ook de vernieuwde C-Max.

Nadat Hyundai diverse prototypes toonde die luisterden naar nauwelijks uit te spreken namen, pakt het merk hier uit met de definitieve versie van de "i30". De hier getoonde versie staat nog dit jaar bij de dealer. In een later stadium volgen ook een stationcar en cabriolet i30.

Autosalon van Geneve 2007

Kia zet in op de C'eed, die in Genève ook is te bewonderen als Sporty Wagon (zeg maar stationcar) en Ex_C'eed (zeg maar cabriolet).

Autosalon van Geneve 2007

Groot nieuws bij Mazda is de geheel nieuwe Mazda2. Deze compacte Mazda oogt niet langer als kleine MPV, maar is een sportief gelijnde hatchback. Om de zakelijke rijder te verleiden wordt de Mazda3 voorzien van een zeer sterke dieselmotor.

Autosalon van Geneve 2007

Peugeot brengt drie nieuwe uitvoeringen van de 207 mee: een voorloper van de 207 SW, de snelle 207 RC (175 pk) en de fraaie 207 CC (coupé cabriolet). Geheel nieuw is de 4007, de eerste SUV van Peugeot.

Autosalon van Geneve 2007

De nieuwe Twingo steelt de show bij Renault. De ronde vormen zijn ingeruild voor een eigentijds ontwerp dat helemaal past in de nieuwe Renault-lijn.

Autosalon van Geneve 2007

Na de wereldprimeur in Amerika, is de nieuwe Smart ForTwo in Genève voor het eerst op Europese bodem te zien. Bovendien toont Smart hier een glimp van de Brabus-uitvoering.

Autosalon van Geneve 2007

Het heeft lang geduurd, maar vanaf dit jaar is de Volkswagen Golf V ook verkrijgbaar als stationcar. Evenals Audi introduceert ook Volkswagen nieuwe super zuinige dieselmotoren; de Passat BlueMotion verdient in Nederland zelfs een milieu-subsidie.

Autosalon van Geneve 2007

Seat zorgt voor een grote verrassing met de Altea Freetrack, want deze auto zal daadwerkelijk in productie gaan. De Freetrack is een vierwielaangedreven auto gebaseerd op de Altea XL en staat deze zomer bij de dealer.

Autosalon van Geneve 2007

Volvo is traditioneel hekkensluiter in dit ABC van automerken en vestigt de aandacht op de nieuwe V70 en XC70. Het prototype van de XC60 gunt de bezoeker een vooruitblik op de nieuwe SUV van Volvo.

Conclusie

Het waren weer klappers van primeurs in Genève. De handen gingen op elkaar voor auto's in alle segmenten: coupés (Audi A5, Maserati Grand Turismo), SUV's (Citroën C-Crosser, Peugeot 4007), MPV's (Citroën C4 Picasso), zakenauto's (Ford Mondeo) en hatchbacks (Mazda2). Ook de nodige conceptcars (Mazda Hakaze, Kia Ex_C'eed) ontbreken niet in Genève en geven alsvast een beeld van de nieuwe modellen van volgend jaar.