14 november 2019
 

Audi

Audi wint 2 Gouden Stuurwielen 2019

Autozine
14 november 2019 | Audi heeft zowel voor de A1 Sportback als de elektrische e-tron een 'Gouden Stuurwiel 2019' award gewonnen. De twee Audi's kreeg de prijs toegekend in respectievelijk de categorie├źn 'kleine auto's' en 'grote SUV's' door lezers van het Duitse automagazine AutoBild, de Europese zusterbladen en de Duitse krant Bild am Sonntag.
Info

"We zijn erg trots op het behalen van deze prijzen," aldus Hans-Joachim Rothenpieler, lid van de Raad van Bestuur van Audi AG voor Technische Ontwikkeling, tijdens de prijsuitreiking in Berlijn. "Vooral op de award voor de volledig elektrische Audi e-tron, die in zijn klasse heeft gewonnen door te concurreren met auto's met een conventionele aandrijving. We zien dat als een erkenning dat we op de goede weg zijn met onze elektrificatiestrategie."

Audi

In de 'Gouden Stuurwiel 2019' verkiezing werden 58 auto's beoordeeld die sinds begin oktober 2018 leverbaar zijn. De modellen werden verdeeld in zeven voertuigklassen. De 21 finalisten, drie per categorie, zijn daarna door een jury, bestaande uit coureurs, journalisten en experts, aan de tand gevoeld op het Duitse Lausitzring-circuit. De jury beoordeelde de auto's op zaken zoals rijdynamiek, connectiviteit, design en gebruikskosten, waarna per categorie een winnaar werd geselecteerd.

KwikFit
Audi A5 nu ook als 35 TFSIAudi A5 nu ook als 35 TFSI
30 juli 2020
Audi onderzoekt bi-directioneel ladenAudi onderzoekt bi-directioneel laden
23 juli 2020
Audi introduceert nieuwe A3 LimousineAudi introduceert nieuwe A3 Limousine
22 juli 2020
Audi e-tron Sportback nu bij de dealerAudi e-tron Sportback nu bij de dealer
20 juli 2020