13 december 2016
 

Audi

Audi-dealers krijgen neuwe Car Configurator

Autozine
13 december 2016 | Audi tilt de Car Configurator naar een hoger plan. Klanten die vanachter de computer hun eigen Audi hebben samengesteld, kunnen deze bij de dealer op een groot scherm bekijken. De auto is vanuit elke hoek te zien in verschillende achtergronden zoals een showroom, in de stad, in de bergen of zelfs op de maan. De configuraties zijn ook rijdend te bekijken, zodat de klant een goede impressie krijgt van zijn nieuwe auto. De eerste vier Nederlandse Audi-dealers hebben de showroomconfigurator inmiddels in gebruik.
Info

Omdat bij Audi honderden miljoenen configuraties voor het in- en exterieur van een nieuwe Audi mogelijk zijn op basis van alle kleuren, opties en functies, maken de dealers al sinds 2014 gebruik van de zogeheten Audi MSS, de Mobile Sales Solution. Daarmee helpen zij klanten met het samenstellen van hun nieuwe Audi. Configuraties die klanten op de Audi-website hadden gemaakt, konden bij de dealers op een groot scherm worden weergegeven, zij het tot dusver enkel via statische beelden.

Audi

Met de vernieuwde digitale technologie van Audi komt het volledige modellenaanbod nu realistischer dan ooit tot leven. Na het online configureren krijgt de klant een Audi Code. Met deze Audi Code kan de klant samen met de Audi-dealer de configuratie nog eens doornemen en kan de dealer de klant desgewenst hierop verder adviseren. Daarbij wordt de auto in 360 graden en tot op het kleinste detail op een 75" tot 98" beeldscherm gepresenteerd. Elke verandering of toevoeging van opties, van leerkleur en velgen tot achteruitrijcamera en ISOFIX-bevestiging, is op het scherm te zien. Hiermee ontstaat er onmiddellijk een koppeling tussen het digitale oriëntatieproces van de klant en het advies dat de dealer hem kan geven.

Inmiddels hebben vier Audi-dealers, Audi Centrum Rotterdam, Autohaas in Apeldoorn, M. de Koning in Capelle aan den IJssel en Autoland van den Brug in Drachten, de nieuwe technologie geïnstalleerd. Het doel van Audi is om deze Car Configurator in 2017 bij minstens de helft van alle dealers in Nederland te hebben draaien. Bij een select aantal dealers gaat Audi de tool vanaf eind 2017 uitbreiden met virtual reality.

Audi
KwikFit
Audi kondigt Q4 Sportback e-tron aanAudi kondigt Q4 Sportback e-tron aan
7 juli 2020
Audi Q5 aangepast voor modeljaar 2020Audi Q5 aangepast voor modeljaar 2020
29 juni 2020
Audi bespaart met Aluminium Closed LoopAudi bespaart met Aluminium Closed Loop
11 juni 2020
Audi introduceert A6 Avant PHEVAudi introduceert A6 Avant PHEV
28 april 2020