12 oktober 2020
 

Audi

Audi breidt garantietermijn uit naar 4 jaar

Autozine
12 oktober 2020 | In Nederland wordt elke nieuwe Audi met benzine- of dieselmotor voortaan standaard geleverd met een garantietermijn van vier jaar.
Remschijf.nl
Info

De nieuwe garantietermijn van vier jaar voor Audi's met een verbrandingsmotor bestaat uit twee elementen. Na de fabrieksgarantie van twee jaar treedt automatisch de officiële Audi Extra Garantie in werking. Ook deze is geldig in heel Europa. Voor de Extra Garantie geldt een kilometerbeperking van 100.000 kilometer, maar de dekking is in lijn met die van de fabrieksgarantie.

Audi

Mocht zich in die periode onverhoopt een defect voordoen als gevolg van een materiaal- of fabricagefout, dan wordt het euvel kosteloos hersteld en worden de loon- en materiaalkosten vergoed, zonder een vorm van eigen risico. De garantie van vier jaar hoort bij de auto. Als deze binnen de garantieperiode wordt verkocht, kan dus ook de nieuwe eigenaar er een beroep op doen. Om in aanmerking te komen voor de officiële garantie, dient de Audi in kwestie volgens fabrieksvoorschrift te zijn onderhouden.

Klanten die via de Nederlandse Audi-organisatie een nieuwe auto aanschaffen, profiteren ook van twee jaar gratis Mobiliteitsservice. Daarmee is pechhulp onderweg gegarandeerd in heel Europa. Door het onderhoud van die Audi uit te voeren bij een officiële Audi-dealer, wordt deze Mobiliteitsservice gratis verlengd tot de volgende serviceafspraak.

Voor alle Audi-modellen met een volledig verzinkte carrosserie geldt een carrosseriegarantie van twaalf jaar (zes jaar voor andere modellen). Daarnaast is drie jaar lakgarantie van toepassing. En bij de elektrisch aangedreven e-tron-modellen, inclusief zes jaar onderhoud, en hybridemodellen is de hoogvoltageaccu acht jaar gegarandeerd (maximaal 160.000 km).

Profile
Audi en FAW gaan in China producerenAudi en FAW gaan in China produceren
14 oktober 2020
Audi Q8 nu ook als plug-in hybrideAudi Q8 nu ook als plug-in hybride
13 oktober 2020
Audi kondigt e-tron GT aanAudi kondigt e-tron GT aan
8 oktober 2020
Audi A3 Sportback nu ook als PHEVAudi A3 Sportback nu ook als PHEV
29 september 2020