4 juni 2020
AIWAYS U5

AIWAYS U5

AIWAYS verscheept eerste auto's naar buitenland

Autozine
4 juni 2020 | AIWAYS is begonnen met de eerste verscheping van zijn volledig elektrische SUV U5 naar het buitenland. De 500 modellen zijn afkomstig uit de fabriek van het bedrijf in Shangrao (China). De auto's zullen volgende maand aankomen op het Franse eiland Corsica. Bewoners en toeristen op het eiland zullen de eerste klanten in Europa zijn die de AIWAYS U5 kunnen ervaren. De U5 kan gehuurd worden bij Hertz Corsica, dat gerund wordt door het lokale bedrijf Filippi Auto.
UnitedConsumers

Hiermee wordt AIWAYS de eerste Chinese start-up die EV's aan de Europese Unie (EU) levert. Dat gebeurt op een moment dat de landen van de EU hun investeringen in slim en emissievrij transport verhogen en aan een duurzaam herstel van de COVID-19-pandemie werken.

AIWAYS U5

Alexander Klose, Executive Vice President Overseas Operation bij AIWAYS: "Recente maatregelen van Europese leiders, bijvoorbeeld die van de Franse regering en andere landen, hebben ons gestimuleerd tot investeringen in de markt voor EV's en tot uitbreiding van deze markt. Gedurende onze records brekende testrit met het prototype van onze EV afgelopen jaar hebben we vastgesteld dat Europese autokopers op zoek zijn naar functionelere emissievrije opties. Wij zijn trots op onze bijdrage aan deze trend en op het vergroten van de toegankelijkheid van EV's voor de consument."

Tijdens deze epische 15.022 kilometer lange en 53 dagen durende rit van Xi'an naar Frankfurt in 2019 doorkruiste een technisch team in twee prototypes van de AIWAYS U5 meer dan twaalf Europese landen. De auto's werden ondertussen getoond aan talrijke partners en leveranciers, zoals Grupo Antolin in Besançon, waarbij ze alom geprezen werden om hun kwaliteit en prestaties. Met de levering van 500 modellen van de AIWAYS U5 aan Corsica is het nieuwe merk terug in Europa en het is vast van plan om er te blijven.

Ter gelegenheid van de eerste verscheping door AIWAYS naar het buitenland heeft het bedrijf een speciale ceremonie gehouden in Shangrao. Hier kan AIWAYS jaarlijks 150.000 auto's produceren volgens zijn visie van slimme productie. Naast managers en werknemers van AIWAYS waren ook vertegenwoordigers van de Chinese overheid en de auto-industrie bij de ceremonie aanwezig.

AIWAYS U5 straks online te bestellenAIWAYS U5 straks online te bestellen
1 april 2020
AIWAYS maakt verkoopmodel bekendAIWAYS maakt verkoopmodel bekend
27 februari 2020
AIWAYS vestigt recordAIWAYS vestigt record
9 september 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum