28 mei 2018
Feedback
Mazda CX-3

Forum Mazda CX-3

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 november 2017

Ervaring met auto: Nu 60.000 km gereden met deze fantastische diesel. Met normaal sportief rijgedrag red ik de 1 op 23!

Enige minpunt is inderdaad de navigatie die uitvalt, verbinding met telefoon die onder het bellen wegvalt. Nu meerdere malen bij de dealer aangegeven maar nog niet verbeterd. Auto afgeleverd door Auto Haagstad.

Nieuw
UitvoeringSKY ACTIVE D105
Brandstofdiesel
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand60.000 km
DealerHaagstad

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Vanzeir. Geert, datum: 23 maart 2018

Antwoord: Is het in een cx3 te doen met 4 personen? Wat is ervaring hier in?

Reageer
  

, datum: 28 augustus 2017

Ervaring met auto: In 2015 een rode Mazda CX-3 GTM gekocht. Helaas direct problemen met het multimedia systeem. Bij het opstarten van de auto ging het scherm na een minuut op zwart. De dealer kreeg het probleem niet opgelost. Daarnaast wat kleine problemen gehad zoals een klapperende veerpoot.

Na 2 jaar gereden te hebben met problemen, heeft de dealer ons een nieuwe CX-3 met beperkte bijbetaling verkocht. Deze Mazda CX-3 van 2017, facelift model heeft ook problemen met het multimediasysteem. Dit houdt in: op zwart gaan van het scherm en het niet kunnen bedienen van de radio. Hierbij moeten mijn vrouw en ik de auto opnieuw starten om het problemen te verhelpen.

Een maand geleden hebben wij een update gekregen. Dit heeft er alleen voor gezorgd dat het active display nu ook niet meer werkt naast onze huidige problemen. Iemand ervaringen hiermee?

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerRadrema

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Loen. Joemman, datum: 18 september 2017

Antwoord: Heel herkenbaar. Ook ik heb een GT-M, net 3 maanden oud. Nu voor de derde keer naar de garage, omdat tijdens navigeren het display kort op zwart valt. Actieve display laat dan geen navigatie aanwijzingen meer zien. Grote display wordt wel weer actief.Bij de tweede uitval sloeg de navigatie op hol. Bleef constant route herberekenen. Na de tweede uitval heeft de garage de nieuwste software geinstalleerd. Toch weer uitval. Nu gaan ze volgende week het systeem grondig onderzoeken werd mij verteld. We gaan het zien.

Reageer
  

, datum: 11 juli 2017

Ervaring met auto: Aangeschaft in november 2016 en inmiddels 11.000 km mee gereden. Geweldige auto, of je nou rustig rijdt of er mee scheurt het kan allemaal met gemak. Ik heb een automaat en die schakelt erg prettig en op de goede momenten. Fantastische motor. Verbruik 6,8 l/100km. En dat is dan korte stukjes maar ook een vakantie naar Italie met lange stukken doorrijden op de snelweg. Erg comfortabel, goed afgewerkt en alles wat je nodig hebt (en nog meer) zit er in. Ben al verschillende keren door mensen aangesproken met de vraag hoe de auto bevalt omdat iedereen de auto erg mooi vindt.

Minpunten zijn de afleg mogelijkheden en bergruimtes in de auto; die zijn te beperkt. Ook de ruimte achterin en met name de bagage ruimte, zijn, ook al is het een compacte auto, te beperkt. Met een koffer is de bagage ruimte vol.

De GPS installatie is gewoon slecht!

Uitstekende dealer Peeten in Baarlo.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerPeeten

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 18 februari 2017

Ervaring met auto: Wij hebben de auto vanaf begin januari en er nog maar een paar duizend km mee gereden. We rijden sowieso maar weinig. De auto bevalt prima, rijdt heerlijk, vooral op de grote weg is hij heel comfortabel. Het gebruik valt mij met 6,8 ltr op 100 km erg mee, vooral omdat ik voornamelijk korte ritjes rijd. Al bij al zijn wij heel erg tevreden over deze auto. Enig minpuntje dat ik kan benoemen is de beperkte beenruimte achterin, maar wij gebruiken de auto vooral alleen of met zijn 2en, dus dat is voor ons geen probleem.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
DealerSprundel

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 23 januari 2017

Ervaring met auto: Ik kan weinig of geen negatieve ervaringen noemen. Positief zijn: de heerlijke rustige loop van de motor ook bij 140km p/u. De wegligging en dan vooral hoe de auto zich gedraagt in snelle bochten. Het verbruik van tot nu tot 6.7L per 100/km. De heerlijk complete uitrusting. Mijn vrouw is idolaat van de stoelverwarming. Met de adaptieve cruise control rijden is heerlijk.

Klein minpuntje is dat op een procinciale weg de CC twee fietsers naast elkaar op de fietsstrook voor eeen auto aanzag en vol in de rem ging! Heeft iemand daar ervaring mee?

Nieuw
UitvoeringGT M
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km
DealerNieuwkoop

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: E. Beertema, datum: 15 februari 2017

Antwoord: Best een leuke auto, maar wel heel krap achterin vind ik hoor. Voor 2 personen prima auto.

Reageer
  

, datum: 21 november 2016

Ervaring met auto: Fijne auto, nog geen mankementen gehad. Automaat bevalt geweldig goed, eigenlijk beter dan de DSG in mijn vorige auto (Altea 1.8). Wat ruimte betreft wel wat ingeleverd, maar we zijn maar met z'n tweetjes dus absoluut geen probleem.

Dealer Kolenaar is super, de auto werd zelfs gehaald en gebracht voor de eerste beurt.

Nieuw
UitvoeringTS+ Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand24.000 km
DealerKolenaar

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: J_kerkdijk, datum: 16 december 2016

Antwoord: Wie heeft ervaring met betrekking tot het trekken van een caravan?

Groet Jan

 
Reactie van: Hempeters, datum: 19 december 2016

Antwoord: De auto is van maart en hebben er nu ongeveer 8.000 km mee gereden. We hebben de GT-M uitvoering met automaat. We hebben een Chateau caravan van 4,5 m. Met automaat maakt de motor 2000 toeren. Binnen ruiken we dan een rubberlucht. Zonder de automaat te gebruiken, met rijden rond de 3000 toeren, ruiken we dit niet. Volgens de dealer moet het rijden met automaat geen probleem opleveren. We hebben niet meer controleren omdat we niet meer met de caravan zijn weggeweest. Wie heeft ook ervaring met het rijden met caravan? Verder uiterst tevreden en zuinige rustig lopende auto.
Groet Hem

 
Reactie van: Martinki, datum: 22 januari 2017

Antwoord: Wij hebben een handbak en gereden met een Chateau van 4 meter er achter. Wat het trekken betreft loopt hij er makkelijk mee weg en is er, ook met inhalen, geen enkel probleem. Ik rijd best wel pittig en dat gaat soms in de 6e en vaak in de 5e versnelling. Vergeleken met de Mazda 3 is hij wel iets onrustiger door de kleinere wielbasis. Omdat we er met ons 2en in zitten scheelt het wel als er wat gewicht in de kofferbak wordt gelegd. Dan voel je de caravan veel minder.

 
Reactie van: G. Beterams, datum: 18 augustus 2017

Antwoord: Een verslag over mijn Mazda CX-3 als trekker van mijn caravan. De reis ging naar het gebied de Drome, ten oosten van Valence, Frankrijk. Heenweg grotendeels via Routes National, terugweg via Peage.

1. Mijn vorige auto, Hyundai i30 CW 1.6, met 126 pk en 156 Nm en een lediggewicht van 1215 kg. Toegestaan aanhangwagengewicht 1200 kg.
2. Mazda CX-3 2.0, met 120 pk en 204 Nm en een lediggewicht van 1130 kg. Toegestaan aanhangwagengewicht 1200 kg.
3. Caravan TEC Travel King 430 DB, kentekengewicht 1050 kg., technische massa 1350 kg., toegestane massa 1200 kg. De caravan heeft een breedte van 2.30 meter en een lengte incl. dissel van 6.70 meter. De caravan is optioneel uitgerust met een Truma Mover SE,gewicht 33 kg, een accu van 35 kg en een dakluifel van 30 kg. Geschat totaal gewicht met belading 1225-1250 kg!

In vergelijking met de i30 is de CX-3 85 kg lichter en dat is goed te merken. Dit had ik ook verwacht, ik caravan al vanaf 1983, dus ik mag van enige ervaring spreken. Om de CX-3 meer massa en stabiliteit te geven heb ik de voortent, stokken, skottelbraai, tafel en gevulde koelbox achter de voorstoelen en op de achterbank geplaatst. Al met al weegt dit samen naar schatting zo'n 55 kg en dit pakt positief uit, het geeft de auto meer body.

Tot een snelheid van 90 km/uur voelt de combinatie stabiel aan. Combinatie is uiteraard gevoelig voor passerende busjes, auto's met caravan, bussen en vrachtauto's. Echter heb ik ook diverse stukken 100 km/uur gereden. Daarbij de 5e versnelling gebruikt, het toerental kwam niet boven de 2700-2800 tpm. uit. De 6e versnelling heb ik niet gebruikt, wegens een te laag toerental. Slechts eenmaal 4000 tpm. bereikt, bij snel optrekken vanaf parkeerplaats. De hellingen in de Ardennen bij Verviers, Francorchamps en Malmedy werden prima genomen, iets beter dan de i30! Verbruik: 1:7 tot 1:9 .

Conclusie: de CX-3 heb ik gekocht omdat ik het een mooie auto vind en niet in de eerste plaats als caravantrekker. Maar de CX-3 had in mijn geval ledig ook 1215 kg mogen wegen! Ik ben echter zeer tevreden met mijn CX-3. Uiteindelijk rijd ik maar 10 dagen per jaar met de caravan rond en dan pas ik me wel aan de (iets lichtere) situatie aan.

Reageer
  

, datum: 3 november 2016

Ervaring met auto: Mooi en leuke middenklasser, rijdt prima.

Alleen problemen met update van navigatiesysteem, Mazda geeft 3 jaar gratis update alleen deze zijn er al meer dan een jaar niet. Valt in de categorie misleiding, doorschuiven van de 3 jaar doen ze ook niet. Zeer slechte service van Mazda nederland. Je mag toch wel iets verwachten voor 695 euro. Probeer nu via consumentenprogramma dit onder de aandacht te brengen, dus als er nog meer mensen zijn graag.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand15.000 km
DealerKooy

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Zunnebloom, datum: 21 november 2016

Antwoord: Ik snap jouw verhaal niet: ik heb ook een CX-3 en kan het navigatiesysteem op ieder moment updaten. SD-kaartje in mijn laptop, een paar klikken en de boel is weer bij de tijd.

 
Reactie van: Martinki, datum: 29 november 2016

Antwoord: Beide verhalen over de navigatie vind ik vreemd. Er is dit jaar wel een update geweest voor de navigatie en volgens mij was dat begin september. Maar dat is dan ook de enige update dus de opmerking op elk moment updaten kan ik ook niet plaatsen. Al met al houdt het niet over met de beschikbare updates en zeker niet vergeleken met mijn losse Carmin. Verder bevalt hij wel goed.

 
Reactie van: Aartvanlit, datum: 28 december 2016

Antwoord: Er is een update van december 2016

 
Reactie van: Jonnie. Litjes, datum: 22 april 2017

Antwoord: Normaal gesproken mag je gemiddeld verwachten 2-4 updates per jaar.
4 is echt wel het uiterste,en 2 mag je echt wel verwachten.
Wil niet zeggen 4 x NL maar ook of een ander land.

 
Reactie van: Tmvnbkl, datum: 7 augustus 2017

Antwoord: De GPS in mijn masda CX3 is compleet waardeloos. Al 2 keer het SD kaartje geupdate via de laptop maar dat heeft geen enkele zin. De GPS herkent ook aanpassingen in het wegennet van 1 jaar of ouder niet, stuurt me regelmatig grote parkeer plaatsen op of doodlopende wegen in. Laat me ook afritten van snelwegen nemen om me dan via de oprit aan de overkant er weer op te laten gaan. Op vakantie 2 keer uitgevallen.

Mijn Mazda dealer heeft de GPS vervolgens opnieuw geinstaleerd maar dat heeft niet geholpen. Ik vind het schandalig dat je voor dit geld zo'n waardeloos product in je maag gesplitst krijgt. Als je het via marktplaats had gekocht zou je het oplichting noemen.

Je bent haast verplicht om er een losse TOMTOM bij te kopen. Als ik de GPS gebruik, gebruik ik nu voor de zekerheid google maps op mijn smartphone daarnaast.

 
Reactie van: Kramerriemer, datum: 21 oktober 2017

Antwoord: Volstrekt eens met dit verhaal. De CX3 is een fijne auto, met helaas een waardeloos navigatiesysteem. Jammer. Ik heb nu ook een smartphone op het raam geplakt en gebruik dus maar Google-maps. Triest toch? Waarom laat Mazda zo'n afbreuk van een goed imago toe?

 
Reactie van: Leovanpelt49, datum: 12 december 2017

Antwoord: Mijn navigatie systeem heeft ook iets vreemds. In mijn woonplaats Capelle a/d IJssel is een circa 1 km lange weg waar je gewoon 50 km mag rijden. Het navigatiesysteem geeft echter aan dat je max. 30 km mag rijden. Het gevolg is dat je dus een km lang onafgebroken de stem hoort zeggen dat je te hard rijdt. Ook blijft de stem bij een verkeerslicht wel eens hangen, zodat je dit constant hoort. Bijzonder irritant.

M.b.t. de updates, daar kan ik (nog) niets over zeggen (7000 km), maar in principe hoor ik hier ook alleen maar klachten over maar dat geldt nagenoeg voor alle automerken. Daarom heb ik voor in bepaalde noodgevallen (als ik vastloop)) maar de betaalde versie van TomTom Mobile op mijn iPhone gezet. Te gek voor woorden natuurlijk!

Reageer
 
 
« 1 2 3 »