11 juni 2010
Audi A1

Audi A1

Audi A1 e-tron wint e-car Award 2010

11 juni 2010 | De Audi A1 e-tron is bij de eerste editie van de e-car verkiezing van het Duitse vaktijdschrift AUTO TEST onderscheiden met de e-car award. Ruim 36.000 lezers brachten hun stem uit en daarbij bleek de Audi A1 e-tron, een elektrisch aangedreven Mega City Vehicle (MCV) goed voor eerste prijs. De Audi A1 e-tron liet 23 andere elektrisch aangedreven modellen achter zich. De Detroit Showcar Audi e-tron, die in januari van dit jaar zijn wereldpremière vierde, was goed voor de vierde plaats.

De Audi A1 e-tron is een compacte, elektrisch aangedreven auto in de premiumklasse. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 75 kW (102 pk). Met volledig opgeladen batterijen is de A1 e-tron goed voor een emissievrije actieradius van meer dan 50 kilometer. Als het accupakket leeg is, zorgt een compacte verbrandingsmotor voor de oplading. Daarmee is de compacte vierzits MCV zeer geschikt voor de inzet in drukke (stedelijke) gebieden in bijvoorbeeld Europa, Noord-Amerika en de snel groeiende agglomeraties in Azië en Zuid-Amerika.

Audi A1

Audi breidt de e-tron modellijn steeds verder uit. De A1 MCV is al het derde model met de aanduiding e-tron. Onder de noemer e-tron worden diverse elektrische aandrijfconcepten ingezet. Bij de eerste Audi e-tron uit 2009 bijvoorbeeld, een vrijwel productierijpe supersportwagen, beschikt elk wiel over een eigen elektromotor. De Audi e-tron Detroit Showcar, een compacte en sportieve tweezitter, die begin dit jaar werd voorgesteld, beschikt over twee elektromotoren op de achteras.

De e-car Award voor de Audi A1 e-tron werd uitgereikt op 'The Electric Avenue', een beurs voor Elektro-mobiliteit in het Duitse Friedrichshafen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!