22 april 2010
Audi A3 (2003- 2012)

Audi A3 (2003- 2012)

Facelift voor Audi A3

22 april 2010 | Op de autotentoonstelling van Leipzig (10-18 april) introduceert Audi de gefacelifte A3. Het vernieuwde model valt op het eerste gezicht op door subtiele uiterlijke wijzigingen. Het interieur is nu hoogwaardiger. Nieuw is de beschikbaarheid van een parkeerassistent die ook parkeervakken die haaks op de weg staan kan herkennen en de auto daar vervolgens volautomatisch inparkeert. De vernieuwde Audi A3 is beschikbaar vanaf juni, ondanks de verbeteringen blijven de prijzen gelijk.

Alle uitvoeringen van de Audi A3 (driedeurs, Sportback en Cabriolet) profiteren van diverse uiterlijke wijzigingen. Zo is het rasterwerk van de grille voortaan in zwarte hoogglanslak uitgevoerd en dat geldt ook voor de afwerking van de B-stijl. De luchtinlaten in de voorbumper zijn evenals de deurgrepen voortaan voorzien van een subtiele chroomstrip en de buitenspiegels zijn nu gestroomlijnder van vorm.

Audi A3 (2003- 2012)

Aan de achterzijde vallen de nieuwe uitvoeringen op door een nieuwe diffuser. De driedeurs modellen krijgen donkerder achterlichtunits. Bij dat alles zijn er vier nieuwe exterieurkleuren beschikbaar en voor de sportieve Ambition-uitvoeringen zijn nieuwe lichtmetalen velgen beschikbaar.

Ook het interieur is opgewaardeerd. De instrumenten hebben voortaan lichtgrijze wijzerplaten en de keuzehendel van de S tronic-transmissie is opnieuw vormgegeven. Diverse afwerkingsaccenten zijn in aluminium uitgevoerd.

Audi A3 (2003- 2012)

De nieuwe A3-modellen zijn leverbaar met een nieuwe, parkeerassistent. In tegenstelling tot andere systemen, 'herkent' deze nieuwe parkeerassistent tot een snelheid van 30 km/h ook parkeervakken die haaks op de rijbaan staan. Als de bestuurder de keuze voor dit parkeervak bevestigt, stuurt de auto volautomatisch in; de bestuurder hoeft alleen maar het gaspedaal, de koppeling en de rem te bedienen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!