2 april 2010
Kia Optima

Kia Optima

Kia Optima voorjaar 2011 in Europa

2 april 2010 | Kia heeft vandaag op de New York International Auto Show als wereldprimeur de compleet nieuwe Optima onthuld. De nieuwe Optima arriveert in het voorjaar van 2011 in de Europese Kia-showrooms en vormt het boegbeeld van de geheel nieuwe designtaal van Kia.

Het gezicht van de Kia Optima wordt gekenmerkt door de forse grille en projectiekoplampen. Het coupéachtige profiel wordt versterkt door de chromen, vloeiende boog die de A- en C-stijl met elkaar verenigt. De opbollende wielkasten en de steil aflopende achterruit verlenen de Optima bovendien een gespierde uitstraling.

Kia Optima

De nieuwe Kia Optima is gebouwd op een compleet nieuw platform. De l krachtige uitstraling van de Optima wordt versterkt door de lengte van 4.845 mm, de breedte van 1.830 mm en de lange wielbasis van 2.795 mm. Voor betere aerodynamische prestaties, een lagere luchtweerstand en een efficiënter brandstofverbruik ligt de Optima dicht op het asvalt. De Optima is voorzien van een koetswerkconstructie uit één geheel (monocoque) met subframes die de volledig onafhankelijke voor- en achterwielophanging ondersteunen.

In West Europa wordt de voorwielaangedreven Optima leverbaar met een keuze uit een 2.0-liter CVVT benzinemotor en een 1.7-liter VGT turbodiesel. Zowel de handgeschakelde als automatische versnellingsbak beschikt over zes verzetten. Schakelpaddles achter het stuurwiel zijn standaard in combinatie met de automatische versnellingsbak.

Kia Optima

De Kia Optima wordt vanaf het voorjaar van 2011 in Europa leverbaar.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!