16 november 2009
Chevrolet Spark

Chevrolet Spark

Opvolger Chevrolet Matiz heet Spark

16 november 2009 | De compleet nieuwe mini van Chevrolet, die dit najaar wordt gelanceerd, krijgt definitief de typeaanduiding Chevrolet Spark. Dit model wordt de opvolger van de Matiz, waarvan er alleen al in Europa 1,4 miljoen zijn verkocht.

De nieuwe benaming markeert een nieuw begin voor Chevrolet in het marktsegment van de mini's. Het Engelse woord Spark staat voor levendig, voor intuïtie, voor een vonk. In het Engels heeft het woord Spark sterke energieke en dynamische associaties.

Chevrolet Spark

"Korte modelnamen zijn scherp, zijn goed te onthouden en passen prima bij kleine producten", zegt Dr. Werner Steppat, een expert in Duitsland op het gebied van productnamen. "Of het Engelse woord overal wel of niet wordt begrepen, is niet zo belangrijk. De naam ligt goed in het gehoor", vervolgt Steppat. "Het is een frisse, krachtige en moderne naam die kracht en karakter overbrengt. Hij eindigt met een 'k' die daarmee zorgt voor een goede 'stopfunctie'. Daardoor blijft de naam hangen in het geheugen".

De typeaanduiding wordt door Chevrolet al gebruikt in veel Centraal en Oost Europese landen en zal nu in heel Europa worden gebruikt. Met deze unieke naam onderscheidt de nieuwe auto zich en zorgt hij voor een stevige onderbouwing van het imago en de emotionele beleving van het merk. De volgende stap van Chevrolet is om het zelfde model uit te brengen in de Verenigde Staten, Azië en heel Europa: een strategie die synergie en versterking creëert op het gebied van communicatie.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!