20 juli 2009
Toyota Auris (2007 - 2012)

Toyota Auris (2007 - 2012)

Toyota Auris vanaf 2010 ook als hybride

20 juli 2009 | Toyota heeft bekendgemaakt dat het een hybride versie van de Auris gaat produceren in de fabriek in Burnaston, Derbyshire in het Verenigd Koninkrijk. Toyota Motor Manufacturing UK Ltd (TMUK) start halverwege 2010 met de productie van deze Full Hybrid, de eerste die wordt vervaardigd in Europa. Toyota's fabriek in Deeside (North Wales) zal de verbrandingsmotoren leveren.

"Toyota heeft met de bekendmaking van haar plannen een grote stap gezet op weg naar een belangrijk doel: namelijk Full Hybrids beschikbaar maken voor een breder publiek. We willen ons tot het uiterste inspannen om meer auto's met lage emissies op de Europese wegen te krijgen", aldus Tadashi Arashima, CEO & President van Toyota Europa.

"Ons besluit om een Full Hybrid Toyota Auris te produceren in het Verenigd Koninkrijk is een blijk van vertrouwen in de kwaliteit en toewijding van de werknemers van TMUK. Het reflecteert bovendien de lang bestaande hechte relatie met de Britse regering. De bekendmaking van de plannen betekent goed nieuws voor Toyota, onze Britse toeleveranciers en de lokale gemeenschappen".

Toyota Auris (2007 - 2012)

De Britse First Secretary of State en Minister van Business, Innovation & Skills, Lord Mandelson: "Dit is een welkome en op de toekomst gerichte investering in het Verenigd Koninkrijk van een autofabrikant van wereldformaat. We streven er in het kader van onze Low Carbon Industrial Strategy naar dat het Verenigd Koninkrijk de meest ideale plaats ter wereld wordt voor de ontwikkeling van voertuigen met lage emissies. Dankzij dit beleid – en dankzij de enorme kwaliteiten van het personeel in de Britse auto-industrie – kunnen bedrijven als Toyota vol vertrouwen investeren in de productie van voertuigen met lage emissies in het Verenigd Koninkrijk. Het geeft bovendien aan dat de Britse auto-industrie al bezig is om over te schakelen op 'groen'".

De Toyota Auris verscheen in het voorjaar van 2007 op de Europese markt en sindsdien zijn er meer dan 370.000 exemplaren van verkocht.

TMUK was in 1992 Toyota's eerste productiefaciliteit in Europa en heeft nu ongeveer 4.100 mensen in dienst. Er zijn tot nu toe meer dan 2,5 miljoen voertuigen van de band gerold, waaronder de Carina E, Corolla, Avensis en Auris, die bestemd waren voor zowel de Europese markt als voor de export naar overzeese gebieden. TMUK vertegenwoordigt een investering van 2,14 miljard euro en is een van Toyota's negen productiefaciliteiten in Europa.