7 maart 2008
 

Mini Collection 2008

MINI en Mandarina Duck: modieuze match in Milaan

7 maart 2008 | Tijdens de afgelopen Mipel-beurs in Milaan hebben MINI en Mandarina Duck de nieuwe collectie MINI Bags gelanceerd. De samenwerking tussen MINI en Finduck, moedermaatschappij van het exclusieve tassenmerk Mandarina Duck, werpt hiermee haar vruchten af.

De MINI Collection van Mandarina Duck heeft als thema: 'MINI. NOT JUST A CAR', en bestaat uit twee verschillende collecties: de Fashion Range en Luggage Range. De handtassen en portefeuilles voor mannen en vrouwen uit de Fashion Range zijn vanaf eind van deze maand verkrijgbaar. Vanaf volgende maand is de Luggage Range leverbaar, die bestaat uit de productlijnen Go Fast! en Check Out.

Mini Collection 2008

Bijzonder zijn de Union Jack-print in de binnenvoering van de reistassen, en de wielen van sommige trolleys zijn natuurgetrouwe kopieën op schaal van de velgen van een MINI. Ook voor de MINI Clubman werden enkele specifieke tassen ontworpen. "Voor deze collectie hebben we ons gericht op een eigenzinnige en extraverte klantengroep", vertelt Francesco Lampronti, licentiemanager van Finduck. "Het design en de producten passen bij een modebewuste, urban lifestyle van een consument die dol is op reizen en winkelen. Een MINI is niet zomaar een auto die zijn passagiers alleen maar van A naar B brengt, het gevoel dat je in een MINI krijgt is minstens zo belangrijk. Met deze nieuwe MINI Collection kan de liefhebber dat unieke MINI-gevoel de hele dag bij zich dragen".

Voor de reiziger hebben MINI en Mandarina Duck de Luggage Range samengesteld, die bestaat uit de productlijnen Go Fast! en Check Out. In deze twee afzonderlijke sets reistassen zijn herkenbare details van de MINI verwerkt. Zo is de ovaalvormige handgreep van de trolley een rechtstreekse verwijzing naar het dashboard en andere ronde vormen van het MINI-interieur. Beide lijnen omvatten een Large Trolley (65 cm), een Cabin Trolley (55 cm), een Pilot Bag voor de zakelijke reiziger en een Wheel Duffle weekendtas.

Mini Collection 2008

Andere items zijn de Small Duffle, de Washkit, een laptoptas en de Backpack. Voor de Go Fast! productielijn is er bovendien de Messenger, een handtas voor kantoor.

Tijdens de Mipel-beurs in Milaan konden bezoekers ook alvast kennismaken met de nieuwe herfst- en wintercollectie van MINI, die vanaf september bij de dealer ligt. Voor deze collectie ontwierp Mandarina Duck drie verschillende tassenlijnen voor dames: Pop Art, MINI Bag en 'Not Just a Tattoo'. Daarnaast werd in Milaan een aantal mannelijke – of uniseks designs getoond, onder de namen Badge, Edge (de lederen variant van Badge), Black Jack, Circular en Tag Bag.

Mini Collection 2008 Mini Collection 2008
 
Websitewww.MINI.nl/shop
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!