7 december 2011
Renault Laguna Coupe

Renault Laguna Coupe

Facelift voor Renault Laguna Coupe

7 december 2011 | Drie jaar na de lancering komt Renault begin volgend jaar met een Laguna Coupé modeljaar 2012. Hij heeft zijn entrée gemaakt op de autosalon van Bologna in Italië en kan daar worden bekeken tot 11 december van dit jaar. Deze auto heeft een nieuwe uitstraling met de standaard LED-dagrijverlichting.

De nieuwe 17 inch lichtmetalen wielen zijn leverbaar vanaf het eerste uitrustingsniveau. De carrosseriekleur Blanc Nacré, die bijdroeg aan het succes van de série limitée MonacoGP, is voortaan ook verkrijgbaar voor niveau GT 4Control. De tweekleurige versie met Noir Nacré dak is nu ook verkrijgbaar voor de GT 4Control versie en kan worden gecombineerd met alle bestaande metallic tinten.

Renault Laguna Coupe

Binnen in de auto is subtiel aan de afwerking gewerkt door het dashboard met siernaden standaard aan te bieden. Combinaties van lederen en stoffen bekledingen zijn ook verkrijgbaar vanaf het instapmodel.

In Nederland wordt de Laguna Coupé geleverd met de F4Rt (2.0t) benzinemotor in een 170 of 205 pk versie. Daarnaast is er de M9R (2.0 dCi) diesel in een 150pk versie. Deze dieselmotor is conform de Euro 5 norm en voorzien van een roetfilter en gecombineerd met een handgeschakelde versnellingsbak. De vernieuwde Coupé wordt uitgerust met de ENERGY dCi 150 met Stop Start en Energy Smart Management (ESM). Door de bundeling van deze technieken stoot de motor 118 g CO2 / km uit ofwel 13% minder dan de vorige versie.

Renault Laguna Coupe

Het 4Control chassis is doorontwikkeld door Renault Sport Technologies en wordt standaard aangeboden op de Renault Laguna Coupé GT 4Control (als optie bij de Monaco GP en Initiale uitvoeringen).

De nieuwe Laguna Coupé modeljaar 2012 arriveert in april 2012 in de Nederlandse showrooms. Per 1 februari 2012 wordt het nieuwe gamma en de prijzen bekend gemaakt.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!